Netikėti kraujospūdžio mažinimo būdai, apie kuriuos nepagalvojote

Aukštas kraujo spaudimas – problema, su kuria susiduriama vis dažniau. Genetika, netinkama dieta ir mažai judėjimo – tik tiek tereikia, kad jūsų spaudimas būtų aukštesnis už normalų. Vaistinėse atsiranda vis naujesnių kraujospūdį mažinančių vaistų, gydytojai pataria laikytis tinkamos dietos ir reguliariai mankštintis. Visi šie patarimai yra efektyvūs. Portalas tipy.pl aptaria ir kitus, kraujospūdį mažinančius natūralius būdus. Tačiau kai kurie jų pagrįsti tik liaudies medicinos žiniomis ir mokslinio pagrindimo neturi.

Nepamirškite, jog efektyviausias kraujospūdžio mažinimo būdas yra mankšta.<br>123rf.com nuotr.
Nepamirškite, jog efektyviausias kraujospūdžio mažinimo būdas yra mankšta.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 27, 2017, 7:29 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 7:57 AM

1. Obuolių actas

Kai kurie žmonės yra įsitikinę, jog obuolių actas mažina kraujospūdį praėjus vos keletai minučių po išgėrimo. Yra taip pat nuomonių, jog kasdienis obuolių acto vartojimas gali būti toks pats veiksmingas kaip vaistai.

2. Česnakas

Kai kurie žmonės česnaką valgo be nieko ir nejaučia didelio diskomforto, tuo tarpu kiti vartoja česnako ekstrakto tabletes. Ir vienas, ir kitas būdas yra veiksmingas. Tačiau jeigu jokiu pavidalu negalite vartoti česnako – rinkitės pipirus, kurie taip pat mažina kraujospūdį.

3. Linų sėmenys

Nesvarbu, ar maltas linų sėmenys įmaišysite į kokį nors maistą, ar vartosite aliejų – visa tai mažina kraujo spaudimą. Linų sėmenys yra tikras Omega – 3 šaltinis. Tai geras sprendimas tiems, kurie nemėgsta lašišos arba skumbrės.

4. Marakujų sultys

Tai dar vienas būdas, kenčiantiems nuo aukšto kraujo spaudimo. Šias sultis vartojantys žmonės pripažįsta, jog šis būdas taip pat suteikia energijos. Panašų poveikį turi ir aronijos sultys, kurios be aukščiau minėtų privalumų, turi dar vieną – mažina blogo cholesterolio lygį.

5. Dieta

Reikėtų laikytis tinkamos dietos, kuri padėtų išspręsti aukšto kraujospūdžio problemą. Kaip jau buvo minėta, svarbu yra vartoti maisto produktus, kuriuose gausų Omega-3 riebalų rūgščių. Panašiai mūsų organizmą veikia kalio ir magnio šaltinis – vaisiai bei daržovės. Ryžiai, bananai, bulvės – daug magnio turintis maistas. Vartokite šparagus, avokadus, melionus – juose gausų kalio.

6. Augintiniai

Jeigu turėsite augintinį arba bent jau laisvalaikiu praleisite laiką su juo – rezultatai tikrai džiugins. Augintiniai sugeba nuraminti. Tyrimai įrodė, jog žmonės, kurie daug laiko praleidžia su augintiniais, kur kas rečiau kenčia nuo aukšto kraujospūdžio.

7. Mankšta

Nepamirškite, jog efektyviausias kraujospūdžio mažinimo būdas yra mankšta. Užtenka, jog bent 10 min per dieną skirsite pasivaikščiojimui, bėgimui arba aerobikai.

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.