Pakeitę kelis įpročius, sulieknėsite be dietų

Jums per sunku laikytis griežto mitybos plano, todėl susierzinate, jei išgirtate apie dietas? Lieknėkite ne taip skausmingai – keli įpročiai palengva, tačiau patikimai išvaduos jūsų pilvą iš spaudžiančio diržo.

Lieknėkite ne taip skausmingai – keli įpročiai palengva, tačiau patikimai išvaduos jūsų pilvą iš spaudžiančio diržo. <br>123rf.com
Lieknėkite ne taip skausmingai – keli įpročiai palengva, tačiau patikimai išvaduos jūsų pilvą iš spaudžiančio diržo. <br>123rf.com
Lieknėkite ne taip skausmingai – keli įpročiai palengva, tačiau patikimai išvaduos jūsų pilvą iš spaudžiančio diržo.<br>„Imgur“ nuotr.
Lieknėkite ne taip skausmingai – keli įpročiai palengva, tačiau patikimai išvaduos jūsų pilvą iš spaudžiančio diržo.<br>„Imgur“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 1, 2017, 6:45 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 2:16 PM

Jeigu norite per metus atsikratyti 5 kilogramų svorio nesilaikydami jokios dietos, kasdien sudeginkite 100 kilokalorijų daugiau nei sudeginate dabar.

1. 20 minučių prie stalo. Vienas iš patikimiausių būdų, saugančių nuo persivalgymo – valgymui skirti 20 minučių ir valgyti lėtai. Nustatykite laikrodį, žadintuvą ar telefoną ir imkite mėgautis kiekvienu kąsniu. Kai suskambės skambutis, padėkite įrankius į šalį. Per 20 minučių pajusite sotumo jausmą. Skubėjimas užblokuoja šį organizmo siunčiamą signalą, todėl dažnai persivalgoma.

2.Dienos be mėsos. Ar kada nors matėte nutukusį vegetarą? Dauguma jų neturi antsvorio. Manoma, kad dėl to vegetarai turi būti dėkingi ankštiniams. Pupelėse, lęšiuose, žirniuose ir kituose ankštiniuose yra daug skaidulų. Daugelis žmonių šių daržovių valgo nepakankamai, nors jos naudingos ir jose nėra daug kalorijų. Kelis kartus per savaitę mėsą pakeiskite daržovėmis. Į svorio mažinimo strategiją įtraukite neskaldytus grūdus, pavyzdžiui, ruduosius ryžius, miežius, avižas, grikius – ne tik pasisotinsite gaudami mažiau kalorijų, bet ir sumažinsite cholesterolio kiekį.

3.Lėkštė sriubos. Kasdien vietoje vieno maitinimo suvalgykite bent lėkštę sriubos, ir greit pajusite, kad diržas tampa laisvesnis. Sriuba padeda greičiau pasisotinti neapkraudama organizmo kalorijomis. Tik jokios grietinės, jeigu jūsų tikslas – sulieknėti.

4. Mažos lėkštės. Jau seniai įrodyta, kad valgant iš mažesnės lėkštės, suvalgoma mažiau. Užtenka šio triuko, ir per dieną gausite 100-200 kilokalorijų mažiau. O tai reiškia – atsikratysite 5-10 kilogramų per metus. Cornell universitete (JAV) buvo atliktas tyrimas, parodęs: nors žmonėms buvo duodama valgyti iš mažesnių lėkščių, nė vienas jų nesijautė alkanas ir net nepastebėjo, kad jų porcijos sumažėjo. O storas ir žemas stiklines pakeitę aukštomis ir siauromis, išgersite 25-30 proc. mažiau sulčių, vaisvandenių, vyno ar kito gėrimo. Cornell universitete atlikti tyrimai paliudijo, kad į plačias stiklines žmonės pripila daugiau skysčių nei į aukštas ir siauras. Įdomiausia, kad taip elgėsi net ir baro padavėjai.

5. Ne alkoholiui ir užkandžiams. Jeigu švenčiate, tarp dviejų taurių alkoholinio gėrimo išgerkite ko nors nekaloringo, pavyzdžiui, gazuoto vandens. Viename grame alkoholio yra daugiau kilokalorijų (7) nei grame angliavandenių (4) ar baltymų (4). Be to, apsvaigę žmonės nebevaldo savęs ir nepastebi, kad ima saujomis ryti kaloringus užkandžius, kurių galbūt norėtų išvengti – riešutų ar traškučių.

6. Žaliosios arbatos nauda. Nebloga svorio mažinimo priemonė – žalioji arbata. Kai kurie tyrimai parodė, kad žalioji arbata paskatina kalorijų deginimo mechanizmą. Manoma, kad tai – katechinų „darbas“. Kita vertus, arbata – nebloga priemonė, malšinanti troškulį, tačiau beveik neturinti kalorijų Daugiau miego – mažiau maisto „Kai miegi, neužkandžiauji“, – juokauja Mičigano (JAV) mokslininkai, nustatę, kad valanda ilgiau miegantys žmonės per metus vidutiniškai netenka apie 6,3 kilogramo. Ir atvirkščiai -miego stoka padidina alkio jausmą, nes nemiga išbalansuoja organizmo hormonų sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.