Kūnas pats praneš apie ligą: pasitikrinkite, ar neturite šių sutrikimų

Kai kurie nedideli kūno pasikeitimai gali signalizuoti apie artėjančią ligą ar svarbių vitaminų bei mineralų trūkumą. Gydytoja Natalie Azar paaiškino kelis itin keistus simptomus ir ką jų pagalba organizmas nori pasakyti, rašė today.com.

 Atkreipkite dėmesį į įvairius, net itin netikėtus kūno būklės pakitimus.<br> 123rf.com
 Atkreipkite dėmesį į įvairius, net itin netikėtus kūno būklės pakitimus.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2017, 1:52 PM

Iš akiduobių išsikišusios akys

Įsižiūrėkite, ar jūsų akys nėra per daug iškritusios iš savo akiduobių. Jei pastebėjote kažką panašaus, kreipkitės į gydytoją ir pasitikrinkite skydliaukę. Kartais, kai ši liauka per aktyviai gamina hormonus, akys gali atrodyti neįprastai, žmogui krenta svoris, jis daugiau prakaituoja, nervinasi, o širdies plakimas tampa nereguliarus.

Plonėjantys antakiai

Jei jums slenka antakių plaukai, ypač iš išorinės jų pusės, tai taip pat gali rodyti skydliaukės sutrikimus. Tik šįkart skydliaukė tikriausiai per mažai aktyvi ir gamina per mažai kai kurių svarbių hormonų. Tai dažniausiai pasitaiko vyresnėms nei 60 metų moterims ir šis sutrikimas sukelia nutukimą, sąnarių skausmus bei širdies ligas.

Glotnus, išblyškęs liežuvis

Sveikas liežuvis turėtų būti rožinis, šiek tiek gumbuotas ir padengtas mažyčiais mazgeliais, vadinamais liežuvio speneliais. Jei jūsų liežuvis glotnus ir išblyškęs (ar neįprastai patinęs ir jautrus), tai gali būti maisto medžiagų trūkumo priežastis. Pasitikrinkite, ar jums nestinga geležies, vitamino B 12 bei folio rūgšties.

Tamsi, stora sprando oda

Jei pastebėjote, kad jums patamsėjo pažastų, tarpkojo bei kaklo oda, pasitikrinkite dėl diabeto. Acanthosis nigricans — odos būsena, kurios skiriamasis bruožas yra sustorėjusi, tamsaus pigmento oda. Dažniausiai tai išsivysto nutukusiems ir diabetu sergantiems žmonėms. Šią problemą turintys vaikai dažniau serga antrojo tipo diabetu. Kartais tokia oda liudija net apie vežinį auglį skrandyje ir kepenyse.

Nedideli gumbai ant kelių

Gal pastebėjote nedidelius, minkštus gelsvus ar rausvus gumbelius ant alkūnių, sąnarių, sausgyslių, kelių, delnų ar pėdų? Tai gali būti pakilusio cholesterolio lygio organizme simptomas. Taip pat tokia odos problema gali pranešti ir apie kasos sutrikimus.

Patinusios pėdos ar kulkšnys

Dauguma žmonių yra susidūrę su tokia problema. Tačiau ne visada patinimą sukelia ilgas buvimas ant kojų — kartais tai gali būti širdies nepakankamumas. Toks tinimas atsiranda, kai kūne susikaupia per daug skysčių, o tai neretai praneša apie prastą širdies būklę. 

Jei pastebėjote bent vieną iš šių keistų simptomų — nedelskite ir atkreipkite dėmesį į tai, ką jums nori pasakyti jūsų kūnas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.