Kauno klinikose viešėjęs Japonijos profesorius: „Tikiu, daugelis retų ligų bus išgydomos“

Genetikos mokslai – sparčiai besivystanti ir į priekį žengianti mokslo sritis, kuri sulaukia vis daugiau specialistų dėmesio ir įprastoje klinikinėje praktikoje. 

 Japonijos profesorius K.Kosaki (kairėje) ir Kauno klinikų generalinis direktorius R.Jurkevičius.<br> Kauno klinikų nuotr.
 Japonijos profesorius K.Kosaki (kairėje) ir Kauno klinikų generalinis direktorius R.Jurkevičius.<br> Kauno klinikų nuotr.
 Kauno klinikose viešėjo žinomas Japonijos mokslininkas, profesorius K.Kosaki (stovi priekyje).<br> Kauno klinikų nuotr.
 Kauno klinikose viešėjo žinomas Japonijos mokslininkas, profesorius K.Kosaki (stovi priekyje).<br> Kauno klinikų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt ir Kauno klinikų inf.

Aug 28, 2017, 5:05 PM, atnaujinta Aug 28, 2017, 5:15 PM

„Tikiu, kad kartu su pažangiomis technologijomis bei profesionaliais gydytojais pasieksime, jog daugelis retų ligų taps gydomos ir išgydomos“, – kalbėjo profesorius Kenjiro Kosaki, Japonijos Keio medicinos universiteto Medicininės genetikos centro vadovas, Kauno klinikų surengtoje konferencijoje, skirtai retoms ir nediagnozuotoms ligoms aptarti.

Retos ir nediagnozuotos ligos yra viena iš Kauno klinikų prioritetinių sričių, kuri sparčiai plėtojama bendradarbiaujant su kitų šalių specialistais. 

„Džiaugiuosi, jog šiandien savo praktinėmis įžvalgomis bei patarimais dalinsis prof. Kenjiro Kosaki – vienas žymiausių genetikos bei retų ligų tyrėjų Japonijoje. Esu tikras, kad ateityje genetikos mokslui skirsime dar didesnį dėmesį diagnozuojant įvairias ligas“, – susirinkusiuosius sveikino Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius.

Šiandien prof. Kenjiro Kosaki tapo Kauno klinikų generalinio direktoriaus tarptautiniu garbės patarėju: „Esu laimingas, kad manimi pasitikite ir priimate į savo komandą – tai rimtas įsipareigojimas vardan retomis ligomis sergančių pacientų gerovės“. 

Profesorius Kenjiro Kosaki savo pranešime pabrėžė, kad kai prieš metus pirmą kartą apsilankė Kauno klinikose, liko sužavėtas moderniomis medicininėmis technologijomis bei aukštos kvalifikacijos specialistais: „Man didelė garbė būti su jumis ir dalintis patirtimi, aptariant retų ligų atvejus. Mūsų bendradarbiavimas duoda puikius rezultatus – pavyzdžiui, šių metų vasario 17 dieną sulaukėme paciento ligos aprašymo bei tyrimų išvadų, ir jau kovo 4 dieną nustatėme, kokia reta liga serga pacientas. Tai yra įrodymas, jog kelių universitetinių ligoninių bendradarbiavimas, dalijimasis gerąja praktika, daugiadalykinės komandos požiūris atveria naujas gydymo galimybes“. 

Iš viso Kauno klinikų Retų ir nediagnozuotų ligų koordinacinis centras į profesoriaus K.Kosaki vadovaujamą centrą yra jau nusiuntęs šešių pacientų duomenis: dvejiems iš jų jau nustatytos ligos, o vienam – pradėtas gydymas. „Bendradarbiavimas su kolegomis Japonijoje leidžia labiau padėti pacientams ir aktyviau prisidėti prie tarptautinių mokslinių tyrimų“, – konferencijos metu pabrėžė Retų ir nediagnozuotų ligų koordinacinio centro vadovė prof. Milda Endzinienė. 

Konferencijos metu kartu su prof. K. Kosaki vykęs klinikinių retų ir nediagnozuotų ligų atvejų aptarimas parodė, jog Kauno klinikų specialistai itin sėkmingai naudojasi Europos retų ligų tinklo platformos teikiamomis galimybėmis. Glaudesnis bendradarbiavimas su Keio medicinos universiteto Medicininės genetikos centro vadovu prof. K. Kosaki – dar vienas žingsnis, siekiant geriau diagnozuoti retas ir nediagnozuotas ligas. 

„Profesorius pasiūlė tolimesnius klinikinių atvejų aptarimus su Kauno klinikų specialistais organizuoti reguliariai – tai atveria naujas galimybes diagnostikai ir specialistų tobulėjimui“, – džiaugėsi Genetikos ir molekulinės medicinos klinikos vadovė dr. Virginija Ašmonienė. 

Prof. Kenjiro Kosaki – Japonijos Keio medicinos universiteto Medicininės genetikos centro vadovas. Šiuo metu jis yra pagrindinis tyrėjas dviejuose Japonijos vyriausybės finansuojamuose nacionaliniuose moksliniuose tyrimuose, susijusiuose su genetika bei retomis ligomis. Profesorius Kenjiro Kosaki pasaulyje žinomas kaip penkių naujų ligų atradėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu