Skausmas kojoje, kurio nevalia ignoruoti – pasekmės gali būti mirtinos

Žmonės retai žiūri rimtai į skausmą kojų srityje. Dauguma galvoja, kad nerimauti reikia tik dėl skausmo krūtinės srityje. Tačiau tiesa kitokia – skausmas kojose, net jei jis nedidelis, kartais gali turėti gyvybei pavojingų pasekmių.

 Skausmas kojose, net jei jis nedidelis, kartais gali turėti gyvybei pavojingų pasekmių.
 Skausmas kojose, net jei jis nedidelis, kartais gali turėti gyvybei pavojingų pasekmių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2017, 4:32 PM, atnaujinta Sep 7, 2017, 10:34 PM

Kaip žinoti, ar skausmas jūsų kojose nėra kaip uždelsto veikimo bomba?

Judant jūsų kojas ima traukti mėšlungis, kuris laipsniškai stiprėja, kai judate greičiau? Skausmai kojose neišnyksta, jei neatsisėdate, ir niekada neatsiranda, jei nepradedate eiti? Neignoruokite šio skausmo, net jeigu tai jums atrodo menka problema.

Užsikimšusios kraujagyslės

Kojų mėšlungis gali reikšti širdies ir kraujagyslių ligas, susilpnėjusių venų ir arterijų uždegimus, kurie verčia vidinėse jūsų kraujagyslių sienelėse kauptis riebalus. Skausmai kojose gali rodyti, kad užblokuotos arba susilpnėjusios jūsų arterijos ir venos, ir jeigu nereaguosite, su laiku tai gali turėti gyvybei pavojingų pasekmių.

Jums gali grėsti infarktas arba insultas, taip pat aneurizma – kraujagyslės dalies išsiplėtimas, galintis plyšti. Tuomet iškiltų grėsmė jūsų gyvybei. Kai kuriais atvejais toks skausmas gali baigtis gangrena ir kojų amputacija.

Kaip vieną pirmųjų simptomų jūs galite pastebėti skausmą kojose einant – kojų raumenyse, bet jis gali atsirasti ir klubuose ar sėdmenyse. Lipimas kalnais aukštyn ar žemyn, sunkių svorių nešimas tik sustiprina skausmą. Jeigu sėdite nejudėdami, skausmas dingsta per kelias minutes. Jeigu skausmas atsiranda tik tada, kai judate, tai užblokuotų ir susilpnėjusių kraujagyslių jūsų kojose požymis. Tai pasireiškia tuo, kad apsunkinama kraujotaka ir jūsų kojoms nepakanka kraujo.

Kuo anksčiau suvoksite savo problemą ir kreipsitės į specialistą pasitikrinti pulso, kraujospūdžio, kojų ir rankų, tuo mažesni bus praradimai. Pasikonsultavimas su gydytoju ir išsiaiškinimas, dėl ko kyla skausmas kojose, faktiškai gali išgelbėti jūsų gyvybę. Daugeliu atvejų sprendimas iš tiesų paprastas – keletas pratimų gali palengvinti skausmą ir pagerinti kraujotaką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.