Įkvepianti meilė: dėl kilnaus tikslo senolis kas dieną ėjo tolimą kelią

Jutos valstijoje, JAV, gyvenantis Wayne'as Wintersas yra pasiryžęs sukarti bet kokį kelią tam, kad išsaugotų savo žmonos gyvybę. Jį galima pamatyti vaikštinėjantį gatvėmis, judresnių automagistralių šalikelėse. Wayne'o rankose – didelis baltas ženklas, kuriame raudonomis raidėmis parašyta: „Žmonai reikia inksto (A-)“, rašė ksat.com.

 Vyras tikino negalėjęs stebėti žmonos kančių, todėl nusprendė imtis veiksmų.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Vyras tikino negalėjęs stebėti žmonos kančių, todėl nusprendė imtis veiksmų.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2017, 10:56 PM

Šis jo poelgis privertė atsisukti daugelį, o žinutę patalpinus ir internete pasipylė tūkstančiai kilniaširdžių žmonių pasiūlymų.

„Mano žmonai yra diagnozuotas sunkiausios stadijos inkstų nepakankamumas, jai kiekvieną dieną reikia atlikti dializės procedūrą, kuri jai – tikra kančia.

Ji yra būtina tam, kad mano žmona gyventų, tačiau nebegalėjau ilgiau sėdėti rankas sudėjęs ir žiūrėti, kaip ji kankinasi. Nusprendžiau imtis veiksmų“, – pasakojo jis.

Sužinojęs, kad prieš keletą metų kitas JAV pilietis pasielgė panašiai, Wayne'as ėmėsi darbo. Padaręs pakankamai didelį, dėmesį atkreipiantį ženklą, jis jį užsikabino iš priekio ir nugaros tam, kad užrašą pastebėtų kuo daugiau žmonių.

Priekyje buvo atkreipiamas dėmesys į jo žmonos ligą, o nugarinėje į tai, kad net 1,000 Jutos valstijos gyventojų šiuo metu laukia inksto donoro.

„Šia gatve pravažiuoja be galo daug žmonių, todėl net nežinau, žiūrėti į vieną ar kitą pusę, todėl ir vaikštinėju pirmyn atgal, vis apsisukdamas tam, kad kuo daugiau vairuotojų ar keleivių pamatytų mano pagalbos prašymą“, – sakė senolis.

Priešingai nei daugelio, vyriškio mėgstamiausias paros laikas – piko valandos.

„Tuo metu visi sulėtina automobilius, kartais sustoja kamštyje, todėl turi laiko perskaityti ir mano laikomą ženklą. Pačią pirmąją dieną sustojo vyriškis, kuris buvo pasiryžęs tapti donoru.

Visgi, suprantu, kad idealiai sutampančio donoro gali tekti paieškoti, bet sau pažadėjau, kad net kai man pavyks aš nenustosiu ieškoti donorų kitiems.

Tačiau negaliu sulaukti, kol Deanne pasveiks – ji be galo mylinti, šilta ir vis kitiems pagalbos ranką tiesianti moteris“, – kalbėjo vyras.

Atsirado tūkstančiai norinčiųjų

Po to kai buvo publikuota ši istorija, atsirado tūkstančiai žmonių, norinčių paaukoti inkstą Wayne'o žmonai. Šiuo metu su juo neįmanoma susisiekti – balso pašto dėžutė pilna pranešimų.

Visgi kilniaširdžiai skaitytojai neliko abejingi ir kitiems inkstų donoro ieškantiems asmenims. 

Po socialiniame tinkle Twitter skelbta straipsnio nuoroda atsirado ir sau bei artimiesiems donorų ieškančių žmonių. Nuostabu tai, kad atsiliepė ne vienas ir ne pora – dešimtys asmenų apsikeitė kontaktiniais duomenimis ir sutarė dėl tolimesnių tyrimų.

Pasirodo, nuoširdus gerumas iš tiesų pritraukia gėrį!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.