Kraujospūdį įveiksite natūraliai: kelios taisyklės išgelbės gyvybę

Aukštas kraujo spaudimas – pavojų sveikatai kelianti problema. Jis didina širdies priepuolio ar insulto riziką, taip pat smegenų aneurizmos, kraujo krešėjimo, kenkdamas kraujagyslėms bei inkstams, rašė dailyhealthpost.com.

 Lietuvoje arterine hipertenzija serga daugiau nei pusė gyventojų.<br>123rf.com nuotr.
 Lietuvoje arterine hipertenzija serga daugiau nei pusė gyventojų.<br>123rf.com nuotr.
 Lietuvoje arterine hipertenzija serga daugiau nei pusė gyventojų.<br> 123rf.com nuotr.
 Lietuvoje arterine hipertenzija serga daugiau nei pusė gyventojų.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 5, 2017, 3:05 PM, atnaujinta Dec 5, 2017, 3:06 PM

Padidėjęs kraujospūdis dar vadinamas arterine hipertenzija. Tyrimų Lietuvoje rezultatai nustatė, kad ši klastinga liga diagnozuojama daugiau nei pusei gyventojų, kurie yra jaunesni nei 65 metų. Deja, vyresnio amžiaus žmonių statistika – dar liūdnesnė.

Tad yra daugybė priežasčių, dėl kurių reikia mažinti kraujo spaudimo lygį ir tai labai nesunku padaryti natūraliais, bet veiksmingais būdais.

1. Vartokite mažiau druskos

Pasak mokslininkų, druskos vartojimo atsisakymas gali užkirsti kelią hipertenzijai, o jau sergantiesiems – padėti sumažinti aukštą kraujo spaudimą. Be to, mokslininkų teigimu, tai vienas iš pagrindinių būdų, mažinančių širdies ir kraujagyslių ligų sergamumo bei mirtingumo riziką.

2. Kinrožių arbata

Norint apsisaugoti nuo šios klastingos ligos gali pagelbėti natūralus vaistas – tai kinrožių arbata. Ji turi savybę, padėsiančią išlaikyti normalų kraujospūdį bei jį sumažinti sergantiems arterine hipertenzija.

3. Žuvies taukų papildai 

Jei kenčiate nuo aukšto kraujo spaudimo, tai jį sureguliuoti gali padėti žuvies valgymas. Tačiau daugelis nemėgsta jos dėl skonio ir kvapo, todėl reikėtų pasitarti su šeimos gydytoju arba vaistininku dėl žuvies taukų papildų vartojimo.

4. Didinkite fizinį aktyvumą

Pasyvus gyvenimo būdas – vienas labiausiai kenkiančių veiksnių kraujotakai. Fizinis aktyvumas turėtų atsidurti sąrašo viršuje, kartu su sveikos mitybos planu, kaip prevencinė bei gydanti priemonė nuo aukšto kraujo spaudimo.

5. Valgykite daugiau šviežių produktų

Reguliuoti kraujo spaudimą gali padėti įvairiausios daržovės ir vaisiai, kurių sudėtyje gausu maistingųjų medžiagų. Pasak specialistų, hipertenzijai gydyti labai naudingos yra mėlynės, brokoliai, obuoliai ir svogūnai.

6. Išbandykite gudobelę

Gudobelės gydomosios savybės gali apsaugoti nuo širdies ir kraujagyslių ligų, o ypatingai nuo aukšto kraujospūdžio. Taip pat ji valo kraujagysles, gerina kraujo cirkuliacija ir aprūpina širdį deguonimi. Galima gerti šio augalo papildus arba arbatą.

7. Atkreipkite dėmesį į savo būklę

Labai svarbu laiku atkreipti dėmesį į pakitusią savijautą ir laiku pastebėti pirmuosius požymius, kurie praneša apie gresiančią hipertenziją. Žinoma, padidėjus kraujo spaudimui delsti negalima, reikia greitai imtis priemonių ir reguliariai tikrinti kraujospūdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.