Vyras pasidalino mirštančios žmonos nuotrauka: moterį liga pavertė neatpažįstama

Prieštaringas reakcijas sukėlusi Elliotto Lowe žinutė feisbuke susilaukė pačių įvairiausių vertinimų. Vos prieš penkias dienas (gruodžio 22-ąją) suėjo lygiai metai po to, kai jo žmonai Donnai buvo diagnozuotas gimdos kaklelio vėžys. Nepaisant intensyvaus gydymo kurso tai buvo diagnozė pasiglemžusi moters gyvybę.

 Sunki liga moterį drastiškai pakeitė – ji tapo neatpažįstama.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Sunki liga moterį drastiškai pakeitė – ji tapo neatpažįstama.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Sunki liga moterį drastiškai pakeitė – ji tapo neatpažįstama.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Sunki liga moterį drastiškai pakeitė – ji tapo neatpažįstama.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 27, 2017, 11:11 PM

Žmonos nuotraukomis prieš ligą ir jos pabaigoje Elliottas nusprendė pasidalinti siekdamas priminti, kokia klastinga ir tyli liga yra vėžys. Nors fotografija daugeliui gali pasirodyti nemaloni ar kelianti baimę, ją pamatyti svarbu – veiksmingiausias vėžio gydymo būdas yra jo prevencija, o geresnės paskatos reguliariai tikrintis sveikatą nei akivaizdus pavyzdys, kaip liga gali sudarkyti žmogų, turbūt nėra.

Šiandien Donnos nuotraukos sulaukė per 50 tūkst. reakcijų ir beveik 35 tūkst. pasidalinimų. Komentaruose žmonės užjaučia vyrą ir jo šeimą dėl netekties, dalinasi ir savomis istorijomis. Daugelį paveikė atviras Elliotto laiškas, kuriuo vyriškis kreipėsi į visuomenę siekdamas užkirsti kelią kitiems šios ligos atvejams.

„Lygiai prieš metus (2016 m. gruodžio 22 d.) mano gražioji žmona, mano geriausia draugė, mūsų keturių vaikų mama, mano pasaulis ir giminina siela išgirdo diagnozę, kuri mūsų gyvenimą apvertė aukštyn kojomis ir negrįžtamai jį pakeitė.

Mano žmonai Donnai Lowe vos tris dienas prieš Kalėdas buvo diagnozuotas gimdos kaklelio vėžys. Išsamesni tyrimai buvo atlikti sausio 10 dieną ir rezultatai pakirto mums kojas – vėžys buvo išplitęs į jos limfmazgius, dubens sritį. Diagnozė buvo patikslinta į 4b stadiją.

Nepaisant intesyvios ir sudėtingos kovos, kurios metu šešias savaites kiekvieną dieną buvo taikoma radioterapija ir chemoterapija, jos gyvybės išgelbėti nepavyko. Todėl, šių metų rugpjūčio 5 dieną ji užgeso mano glėbyje, vaikų, jos motinos, brolio ir seserų apsuptyje. Donnai tebuvo 32 metai.

Šia nuotrauka dalinuosi jos diagnozės metinių dieną tam, kad paskatinčiau visus ir visas ne tik pasitikrinti patiems, bet ir paskatinti brangias moteris ir merginas nepamiršti dalyvauti prevencinėse programose, nepraleidinėti kasmetinių vizitų pas gydytojus.

Mano žmona paskutinįjį savo vizitą turėjo nukelti dėl priežasčių, kurios dabar tapo tokios nereikšmingos ir, patikėkit, kaip aš norėčiau susikeisti su ja vietomis, sugrįžti į tą dieną ir per jėgą ją nutempti į mediko kabinetą.

Dėl šio savo atviro laiško man jau teko pabendrauti su kai kuriais iš jūsų. Kelios moterys prisipažino jau daugelį metų nesitikrinusios sveikatos. Viena jų pas gydytojus nebuvo virš 20 metų.

Gimdos kaklelio patikrinimas dėl vėžio trunka vos kelias minutes. Aš suprantu, kad tai nėra pats maloniausias procesas, bet jis trunka trumpai, o jo praleidimas gali brangiai kainuoti ne tik jums, bet ir visiems, kuriems rūpi jūsų sveikata. Netektis lydės ir ateities kartas.

Šiandien aš pabundu vienas, vaikus auginu taip pat vienas. Taip, mano artimieji mane myli ir palaiko, ir tikrai esu dėl to dėkingas, tačiau tai nėra ir niekada nebus tas pats.

Mano žmona praleido paskutinį savo vizitą pas gydytoją ir sumokėjo savo gyvybe. Neleiskime kitoms šeimoms patirti šį skausmą, kovokime su vėžiu kartu, nes tik ankstyva diagnozė gelbėja gyvybes. Moterys, kurios gydėsi kartu su Donna, bet gydymą pradėjo ligai taip neišplitus, šiandien yra remisijoje. 

Bet kokiu atveju didžiuojuosi savo žmona ir kaip sunkiai ji kovojo su šia baisia liga, nepaisydama žinojimo, kad išsigelbėti vis tiek nepavyks“, – skausmą išliejo vienišas tėtis.

Jis supranta, kad šventiniu laikotarpiu kai kurios nuotraukos gali supykdyti ar nuliūdinti žmones, tačiau liga nesirenka „tinkamo“ meto. Elliottas skatina dalintis šia žinute ir priminti svarbiems asmenims, kaip svarbu pasirūpinti sveikata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.