Apsinuodijo maistu ir išsikvietė greitąją: tai, kas nutiko toliau, paliko be žado

Socialiniuose tinkluose žaibiškai išplito istorija, kaip pacientus priima sostinės Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninė. Ja pasidalijo Vilniaus miesto tarybos narys Adomas Bužinskas. Jo pasakojimą feisbuke pamėgo daugiau kaip 3,7 tūkst. žmonių, per 700 internautų juo persidalijo. Dauguma komentatorių teigė patyrę labai panašius dalykus.

Istorija pasidalijo Vilniaus miesto tarybos narys Adomas Bužinskas.<br> Feisbuko nuotr.
Istorija pasidalijo Vilniaus miesto tarybos narys Adomas Bužinskas.<br> Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-04 15:58, atnaujinta 2018-01-04 16:20

A.Bužinskas feisbuke rašė, kad jo žmona prieš šventes apsinuodijo ir jiems teko kviesti greitąją.

„Greitukė nustebino labai maloniai. Atvyko per 8 min., paramedikė buvo supermaloni ir draugiška, automobilis tvarkingas ir nenuperstas. Kaip normalioje, vakarietiškoje valstybėje. Viską paaiškino ir galiausiai patarė kartu vykti į infekcinę ligoninę Žveryne“, – tokiu įrašu dalijosi Vilniaus miesto tarybos narys.

Jo teigimu, įspūdžiai ligoninėje, švelniai tariant, paliko be žado.

„Man trūksta žodžių, kad nupasakočiau, kiek tragiškai atrodė ta trobelė, kurią vadina infekcine ligonine. Nutrešęs, pelėsiais ir kerpėm apaugęs pastatas labiau žadėjo naujos infekcijos pasigavimą nei apsinuodijimo gydymą. Visoje infekcinėje ligoninėje pacientams yra 1 wc. Ne palatoje, o VISIEMS. Ligoninėje, kurioje žmonės viduriuoja ir vemia, jie turi 1 tūliką. 1 tūliką, Karlai!!

Ar galima tuo wc naudotis? Ne. Kiekvienas pacientas turi gamtinius reikalus sutvarkyti į bliūdą, pažymėtą jo lovos numeriu. Ir taip kas kartą. Literaliai į bliūdą. Kaip reikia išsikviesti seselę į palatą? Tau duoda šaukštą, kurį turi daužyti į metalinį lovos rėmą, tikėdamasis, kad seselė išgirs tavo ir tavo šaukšto šauksmą. ŠAUKŠTĄ!! Aš nepatikėjau, kol pats neišgirdau šaukštukų simfonijos.

Ligoninės personalas kaip pridera bendram vaizdui yra neapsakomai šlykštus. Piktos, sovietinės bobos, kurios nekenčia savo darbo, atrodo specialiai viską daro išvirkščiomis rankomis, lietuviškai beveik nekalba, o į atsakymus Tau neatsako ir nieko nepaaiškina. Negyvenau, bet įsivaizduoju, kad elgėsi, kaip pridera komunistinėje valstybėje.

Na, ir žinoma maistas. Andrius Tapinas su „Laisvės TV“ darė atskirą reportažą apie pateikiamus gardumynus. Įsitikinau savo akimis. Paragauti neišdrįsau.

Maloniausias žmogus visoje ligoninėje yra budintis gydytojas. Kadangi buvo švenčių metas, dažniausiai budėjo jauni rezidentai. Už tuos 200–300 eurų. Jiems kažkaip ir paaiškinti pavyko viską, ir žmoniškai kalbėti, ir dar nusišypsoti", – feisbuke rašė politikas.

Komentaruose žmonės rašė suprantantys, ką teko patirti šioje infekcinėje ligoninėje, nes ir jiems teko su tuo susidurti.

„Teko ir man ten pabūti prieš šešerius metus. Absoliučiai niekas nepasikeitė“, - komentavo vienas iš internautų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.