1. Avižinės kruopos
Tyrimo rezultatai parodė, kad avižų valgymas gali gerokai sumažinti sistolinį ir diastolinį kraujospūdį asmenims, sergantiems hipertenzija. Mat didelę svarbą širdies sveikatai turi beta gliukanas, kuris yra randamas avižose ir turi savybių, gydančių onkologines ligas.
2. Pistacijos
Teigiama, kad riešutai taip pat žemina kraujospūdį, bet būtent pistacijos turi didžiausią poveikį. Šie riešutai turi magnio, kalio ir skaidulų – tai medžiagos, padedančios reguliuoti kraujospūdį.
3. Mėlynosios vynuogės
Specialistų tvirtinimu, šio tipo vynuogėse yra polifenolių, kurie gerina širdies sveikatą ir net lėtina vėžio progresavimą. Pasak atlikto bandymo rezultatų, kasdieninis mėlynųjų vynuogių sulčių vartojimas padėjo sumažinti aukštą kraujospūdį.
4. Apelsinai
Apelsinai ir šių vaisių sultys yra praturtintos kaliu. Tai mineralas, itin svarbus žmogaus organizmui. Be to, hesperidinas, randamas citrusiniuose vaisiuose, yra susijęs su aukšto kraujospūdžio bei kraujagyslių sistemos ligų rizikos mažinimu.
5. Lęšiai
Teigiama, kad neva juose esančios medžiagos tokios kaip magnis, folio rūgštis ir skaidulos gali padėti sumažinti širdies ligų riziką ir pagerinti gyvybiškai svarbiausio žmogaus organo sveikatą.