Keli paprasti patarimai padės pamiršti itin nemalonią problemą

Viduriavimas – tai yra vienas pagrindinių požymių, pranešančių apie virškinamojo trakto veiklos sutrikimą ar infekciją. Tai sukelia nemalonų pojūtį bei išvargina organizmą, todėl pirmas rūpimas klausimas yra, kaip tai sustabdyti, teigė draxe.com.

 Viduriavimas gali sukelti labai nemalonių pojūčių bei išsekinti organizmą.<br> 123rf.com nuotr.
 Viduriavimas gali sukelti labai nemalonių pojūčių bei išsekinti organizmą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2018, 10:06 AM

1. Valgykite nesunkiai virškinamą maistą

Kuo daugiau suvartojate maisto, tuo sunkiau yra jį suvirškinti. Todėl pasirinkite produktus, kurių nebūtų taip sudėtinga suvirškinti ir pasistenkite valgyti mažais kiekiais.

Maistas tinkantis viduriuojant: pilno grūdo produktai, ryžiai, bananai ir kiti vaisiai. Atsisakykite produktų, kuriuose yra laktozės, gliuteno, cukraus, kofeino, taip pat kepto maisto ir alkoholio.

2. Gerkite daug skysčių

Viduriuojant netenkama daug skysčių, galima net dehidratuoti, todėl reikia gerti daug skysčių, ypatingai vandens. Taip pat galite pabandyti sultinį bei natūralių žolelių arbatas, jos padės nuraminti skrandį.

3. Ilsėkitės

Venkite didelio judėjimo bei fizinio aktyvumo, jokiu būdu nesportuokite esant tokiai būklei, nes kūnas ir taip išsekęs dėl šio nemalonaus simptomo. Organizmui reikia gero poilsio, kad atsistatytų ir atgautų jėgas.

4. Vartokite maisto papildus

Tam tikri papildai apdoroja maistines medžiagas, pagerindami žarnyno veiklą bei sušvelnindami skrandžio skausmus ir nemalonius pojūčius. Pavyzdžiui, probiotikai gali padėti kovoti su infekcija ir papildyti žarnyną gerosiomis bakterijomis.

5. Naudokite eterinius aliejus 

Tyrimai nustatė, kad pipirmėčių eterinis aliejus gali sumažinti žarnyno uždegimą ir sušvelninti virškinamojo trakto veiklą, sumažinant viduriavimą.

Taip pat dar vienas tyrimas parodė, kad šio aliejaus naudojimas yra veiksmingiausias, siekiant numalšinti pilvo skausmus, atsiradusius dėl pastarojo nemalonaus požymio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.