Nauda sveikatai nenuginčijama: tai sužinoję sudygusio česnako nebeišmesite

Česnakas yra puikus vaistas nuo gausybės ligų ir darote didžiulę klaidą, jeigu išmetate pastebėję, kad jis pradėjo leisti žalius daigelius. Šiame vaistiniame augale gausu antioksidantų, iš kurių labiausiai išskiriamas alicinas, o sudaiginti česnakai yra kur kas naudingesni sveikatai, nes juose naudingų medžiagų yra gerokai daugiau, rašė naturalcureshouse.com.

 Sudygę česnakai padeda apsinuodijus maistu, malšina spazmus ir viduriavimo metu kilusius nemalonius simptomus.<br> 123rf.com nuotr.
 Sudygę česnakai padeda apsinuodijus maistu, malšina spazmus ir viduriavimo metu kilusius nemalonius simptomus.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-01 10:39

1. Stiprina imuninę sistemą

Sudygusiuose česnakuose antioksidantų kiekis didesnis nei česnake be daigų. Jie gelbsti stiprinant imunitetą ir apsaugant nuo peršalimo ligų ir infekcijų.

2. Gerina širdies sveikatą

Dėl užsikimšusių kraujagyslių gali ištikti širdies priepuolis ar kitos kraujotakos sistemos ligos, tad sudygę česnakai, pasak specialistų, gali apsaugoti nuo trombocitų susidarymo kraujagyslėse.

3. Padeda apsinuodijus maistu

Šiame vaistiniame augale esantys antioksidantai kovoja su virusinėmis ir grybelinėmis ligomis. Medikų teigimu, jie taip pat padeda apsinuodijus maistu, malšina spazmus ir viduriavimo metu kilusius nemalonius simptomus.

4. Apsaugo nuo vėžio

Česnakai yra praturtinti vitaminais, mineralinėmis ir kitomis maistinėmis medžiagomis, todėl jie veiksmingai apsaugo nuo laisvųjų radikalų sukeliamų pažeidimų.

Be to, sudygęs šis vaistinis augalas stimuliuoja fitochemikalų gamybą, kurie gali apsaugoti nuo piktybinių ląstelių vystymosi ir užkirsti kelią kancerogenų veikimui organizme, taip padedant išvengti tokios mirtinos ligos kaip vėžys.

5. Stabdo ankstyvo senėjimo požymius

Mokslininkai tvirtino, kad antioksidantai taip pat kovoja su organizme esančiais laisvaisiais radikalais ir apsaugo nuo ankstyvo senėjimo ir raukšlių atsiradimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.