Stebuklingas bičių produktas – kovai su aklumą sukeliančia liga

Kiekvienų metų kovo pradžioje minima Pasaulinė Glaukomos diena. Ja siekiama šviesti visuomenę apie klastingą ir aklumą sukeliančią ligą bei jos prevencijos būdus. Vieni jų – profilaktiniai apsilankymai pas gydytoją ir maisto papildų vartojimas.

 Profesoriaus teigimu, dėmesį verta atkreipti į gamtoje randamus, ekologiškus produktus. Ypač – bičių pienelį. <br> 123rf nuotr.
 Profesoriaus teigimu, dėmesį verta atkreipti į gamtoje randamus, ekologiškus produktus. Ypač – bičių pienelį. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 11:53 AM

Kokius patartina turėti savo vaistinėlėje ir kokia šių nauda, pasakoja habilituotas biomedicinos mokslų daktaras, Lietuvos farmakologas, knygų apie bičių produktus autorius Antanas Juozas Gendrolis ir farmacijos įmonės „Medicata” biochemikė, kokybės kontrolės tyrėja Jolanta Giedrienė.

Profesoriaus teigimu, dėmesį verta atkreipti į gamtoje randamus, ekologiškus produktus. Ypač – bičių pienelį. Jis, manoma, yra daugiafunkcinis papildas, kurio naudingosios savybės lenkia net vaistus.

„Pagrindinis ir svarbiausias produktas – bičių pienelis. Tai bičių darbininkių priešakinių žandų ir ryklės liaukų sekretas, daug kam žinomas, kaip maisto papildų sudedamoji dalis. Tai gelsva, aitri, rūgštoka tyrė, kurioje galima surasti nemažai žiedadulkių, vaško trupinėlių, smulkių augalų dalelių ir kitų priemaišų. Nors didžiausią bičių pienelio dalį sudaro vanduo, jame randama baltymų, angliavandenių, riebalų ir mineralinių medžiagų.

Tai palyginti gana naujas bičių produktas, kurį tik nuo 1955 metų pradėta nuosekliau tyrinėti ir naudoti maisto pramonėje. Seniau, buvo manoma, jog šis produktas yra „jaunystės ir gyvenimo eliksyras”, stebuklingas vaistas, kuriuo buvo gydomos net sunkiausios ligos. Jis, beje, labai populiarus Japonijoje. Čia maisto papildų su šiuo produktu sunaudojama bene daugiausiai pasaulyje. Sutapimas ar ne, tačiau žmonių ilgaamžiškumas: vidutinis vyrų iki 80, moterų iki 85 metų amžius, džiugina savo rezultatais.

Šiandieną jis atlieka kiek kitokią funkciją – papildytas kitomis medžiagomis bičių pienelis tonizuoja organizmą, yra puiki pagalbinė priemonė, kuri gerina bendrą organizmo būklę, skatina medžiagų apykaitą, lengvina širdies darbą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, padeda mažiems nusilpusiems vaikams ir senoliams. Be to, papildytas natūraliomis mėlynėmis, gelbėja ir kaip regėjimą gerinantis preparatas”, – pasakojo A. Gendrolis.

Pasak biochemikės Jolantos Giedrienės, bičių pienelį organizmas geriausiai pasisavina natūraliu būdu. Akims labiausiai tiks tabletės su liuteinu. Be to, svarbu nepamiršti sveikos mitybos, poilsio ir kokybiško miego.

„Dabartinis mūsų gyvenimas reikalauja gero regėjimo, kuris yra būtinas sėkmingai vairuoti automobilį, dirbti su kompiuteriu, naršyti išmaniajame telefone ar laisvalaikį leisti žiūrint televizorių, galbūt, retkarčiais skaityti. Akys yra lengvai pažeidžiamas organas, jį saugo ragena ir kai kurie refleksai: mirkčiojimas, ašarojimas. Regėjimą reguliuojančios organizmo medžiagos dar nėra ištirtos, todėl nepakankamą regėjimą tenka pagerinti akiniais ar kontaktiniais lęšiais.

Žmogų dažnai lydi nepalankios aplinkos sąlygos, nesubalansuota mityba, netinkamas gyvenimo būdas, neigiami pojūčiai, įtampa, stresai, sunkiųjų metalų, kintamo magnetinio lauko ir radiacijos poveikis. Aktyviai dirbant mūsų organizme jaučiamas maistinių medžiagų stygius. Tokiu atveju būtina papildomai vartoti vitaminus ir mineralines medžiagas.

Kompleksinis preparatas, gaminamas iš džiovintų mėlynių uogų miltelių, praturtintas natūraliu bičių pieneliu, liuteinu bei vitaminais A, E ir C, yra mano rekomendacija. Šio maisto papildo poveikis organizmui veikia, kaip grupės tarpusavyje sąveikaujančių biologiškai aktyvių medžiagų. Todėl, svarbu nepamiršti daryti pertraukų darbo metu, buvimo gryname ore, poilsio. Tokiu būdu: derinant maisto papildus ir sveiką gyvenseną, išvengsite akių ligų ar sumažinsite jų keliamus pavojus”, – dėstė J. Giedrienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.