Subtili vyrų problema: 10 patarimų padės išlikti aktyviems

Nevalingai ištekantis šlapimas gali būti didesnis nepatogumas, nei kartais vyrai yra linkę pripažinti. Daugelis stipriosios lyties atstovų, patiriančių šlapimo nelaikymą, jaučia įtampą dalyvaudami visuomeninėje veikloje. Šlapimo pratekėjimo baimę gali būti kliūtis mėgautis įprastu gyvenimu ir laisvalaikiu. Tampa sunku atsipalaiduoti ir džiaugtis kitų draugija, nes nuolat kirba įkyrūs klausimai: ar neteks tuoj bėgti į tualetą, kas jei tualetai labai toli, gal ten nusigavus bus ilga eilė?

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 6, 2018, 3:54 PM, atnaujinta Apr 10, 2018, 10:19 AM

Gana sau juos uždavinėti! Apsisaugoti nuo šlapimo pratekėjimo iš išlikti pasitikintiems savimi galima kur kas užtikrintesniais būdais. Štai keletas naudingų patarimų, padėsiančių vyrams išlikti aktyviems, nesidrovėti žmonių ir nepasiduoti šlapimo pūslės problemoms.

1. Prieš išeinant iš namų nueikite į tualetą. Šlapimo pūslės ištuštinimas prieš bet kokią suplanuotą veiklą padės atsipalaiduoti ir išvengti streso.

2. Jei iš anksto žinosite, kur yra tualetai, geriau suplanuosite savo veiklas – tuomet nereikės skubiai ieškoti tualeto reikalui prispyrus.

3. Visiems žinoma, kad rūkymas kenkia sveikatai, bet tikriausiai nepagalvojote, kad tabakas gali pabloginti šlapimo takų būklę. Jau nekalbant apie tai, kad rūkymo sukeliamas kosulys nepadeda kovoti su šlapimo nelaikymu.

4. Svarbu vengti šlapimo nelaikymą iššaukiančių veiksnių – nors svarbu gerti daug skysčių, tačiau ribokite arbatos, kavos ir alkoholio vartojimą. Nustatyta, kad šie gėrimai verčia jūsų kūną gaminti daugiau šlapimo.

5. Svarbu gerti daug skysčių. Daugelis vyrų pradeda gerti mažiau vandens, nes mano, kad taip ištekės mažiau šlapimo. Tačiau to rezultatas bus dehidratacija ir tikimybė, kad šlapimas taps labiau koncentruotas. Labiau koncentruotas šlapimas gali sukelti šlapimo pūslės infekciją.

6. Pratimai dugno dubens raumenims stiprinti. Atlikti tokius pratimus, įtraukiant ir atleidžiant dubens dugno raumenis, galima kada ir bet kur ir namuose, ir darbe, ir vairuojant automobilį. Nustatyta, kad tokie pratimai padeda sušvelninti šlapimo nelaikymo simptomus, todėl rekomenduojama juos atlikti kuo dažniau.

7. Nevalingas šlapimo nutekėjimas gali dirginti odą ir kelti nemalonų kvapą. Todėl svarbu palaikyti švarą paveiktose kūno vietose, jas valyti vandeniu ar drėgna servetėle. Nemalonaus kvapo problema gali būti sumažinta naudojant šlapimo nelaikantiems vyrams skirtus gaminius ir geriant daugiau vandens. Geriant daugiau vandens jūsų šlapimas tampa mažiau koncentruotas ir turi silpnesnį kvapą.

8. Svarbu pagalvoti, kokios priemonės gali padėti išlikti saugiems ir pasitikintiems savimi dienos metu ir susiruošti tam tikrą rinkinį. Pavyzdžiui, tai gali būti sugeriantys įklotai arba vienkartinės sauskelnės-kelnaitės, drėgnos servetėlės arba atsarginiai apatiniai. Vien tik žinojimas, kad turite rinkinį su padėsiančiais daiktais, gali sumažinti stresą ir padidinti pasitikėjimą savimi.

9. Stresas niekada nėra malonus, ypač kai jis gali pabloginti šlapimo nelaikymo simptomus. Svarbu praktikuoti tokius atsipalaidavimo būdus kaip kvėpavimo pratimai ir meditacija – tai taip pat padeda kontroliuoti šlapimo pūslės darbą.

10. Vyrams gali būti nepatogu teirautis šlapimą sugeriančių priemonių vaistinėse. Šią problemą gali išspręsti internetinės vaistinių parduotuvės. Jose privačiai ir patogiai galėsite įsigyti reikalingų priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.