5 natūralūs produktai, padėsiantys išvengti vėžio ir kitų ligų

Daugybę metų žmonės pasikliaudavo tik natūraliomis gydymo priemonėmis, kurios gali padėti užkirsti kelią ligoms, gydyti žaizdas ir negalavimus ar net sustabdyti vėžio vystymąsi. Tad pateikiame keletą maisto produktų, kuriuos virtuvėje privalo turėti kiekvienas, teigė dailyhealthpost.com.

 Obuolių ekstraktas gali užkirsti kelią gaubtinės žarnos ir kepenų vėžio ląstelių augimui.<br> 123rf.com nuotr.
 Obuolių ekstraktas gali užkirsti kelią gaubtinės žarnos ir kepenų vėžio ląstelių augimui.<br> 123rf.com nuotr.
 Ciberžolė gali paveikti priešvėžinių ląstelių vystymąsi, nuslopinti kilusį uždegimą ir padėti greičiau pasveikti.<br> 123rf.com nuotr.
 Ciberžolė gali paveikti priešvėžinių ląstelių vystymąsi, nuslopinti kilusį uždegimą ir padėti greičiau pasveikti.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-04-14 10:03

1. Česnakas

Nuo seniausių laikų žmonės vartoja česnaką nuo peršalimo, infekcijų, širdies ligų ar net cukrinio diabeto. Mokslininkų teigimu, vienas tyrimas nustatė, kad šis vaistinis augalas geba sumažinti kraujospūdį, cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, užkirsti kelią vėžiui ir Alzheimerio ligai.

2. Medus

Medus taip pat yra vaistas nuo daugelio ligų, kuris puikiai padeda gydyti peršalimą. Be to, jis turi antibakterinių savybių, gebančių gydyti žaizdas. Šiame klampiame skystyje esanti antibakterinė medžiaga – vandenilio peroksidas gali padėti sustabdyti bakterijų augimą.

3. Obuoliai

Obuoliai – tai natūralus antioksidantų ir vitamino C šaltinis. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad obuolių ekstraktas gali užkirsti kelią gaubtinės žarnos ir kepenų vėžio ląstelių augimui. Taip yra dėl to, kad juose esančios fitocheminės medžiagos pasižymi savybėmis, mažinančiomis vėžinių ligų riziką.

4. Saulės šviesa

Saulės šviesa reikalinga dėl vitamino D, kuris būtinas norint turėti sveikus kaulus ir ne tik. Tyrėjas Michaelas F. Hilckas rekomenduoja bent 2-3 kartus per savaitę išeiti į lauką ir pabūti saulės spinduliuose maždaug 5-10 minučių.

Jo atliktas bandymas parodė, kad reikiamas saulės spindulių kiekis gali apsaugoti nuo autoimuninių ligų ir vėžio bei pagerinti širdies ir kraujagyslių funkciją.

5. Ciberžolė

Anot Kamalos Krishnaswamy tyrimo rezultatų, ciberžolė gali paveikti priešvėžinių ląstelių vystymąsi, nuslopinti kilusį uždegimą ir padėti greičiau pasveikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.