Verta suklusti: neįprasti požymiai praneša apie aibę ligų

Vyriškas lytinis organas yra puikus sveikatos barometras. Tokie požymiai kaip prislopusi aistra miegamajame ar sumažėjęs jautrumas gali įspėti apie rimtus sveikatos sutrikimus, rašė menshealth.com.

 Vyriškas lytinis organas yra puikus sveikatos barometras, gali įspėti apie sveikatos sutrikimus.<br> 123rf.com nuotr.
 Vyriškas lytinis organas yra puikus sveikatos barometras, gali įspėti apie sveikatos sutrikimus.<br> 123rf.com nuotr.
 Vyriškas lytinis organas yra puikus sveikatos barometras, gali įspėti apie sveikatos sutrikimus.<br> 123rf.com nuotr.
 Vyriškas lytinis organas yra puikus sveikatos barometras, gali įspėti apie sveikatos sutrikimus.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 27, 2018, 10:23 AM

1. Erekcijos dingimas

Jei miegamajame tai įvyksta dažniau nei du kartus per mėnesį, tai gali reikšti, kad kažkas yra negerai su širdies sveikata.

Austrijoje atliktas tyrimas parodė, kad širdies ligų vystymosi rizika per 10 metų tapo 65 proc. didesnė vyrams, sergantiems vidutinio sunkumo arba sunkia erekcijos disfunkcija, nei ja nesergantiems.

2. Šlapimas raudonos spalvos

„Tai gali būti prostatos, šlapimo pūslės arba inkstų ligos požymis, todėl reikia sužinoti iš kur kraujas atiteka“, – teigia Johns Hopkins medicinos universiteto urologijos profesorius Kevinas Billupsas.

Tačiau, pasak dr. Erico Kleino, su krauju susimaišiusi sperma gali pasirodyti ir dėl pernelyg aktyvios seksualinės veiklos, o tai reiškia, kad mirtino pavojaus nėra. Vis dėlto vertėtų pasitikrinti, nes tai gali būti ir prostatito požymis – uždegimo, kurį sukelia bakterijos ir grybeliai.

3. Sumažėjęs lytinis potraukis

Jeigu aistra miegamajame staiga užgeso, gali būti, kad jums išsivystė obstrukcinė miego apnėja (OSA). Tai yra miego sutrikimas, kurio metu užblokuojami kvėpavimo takai, o tai taip gali sumažinti lytinį potraukį.

Vokietijos mokslininkai nustatė, kad stipriosios lyties atstovų, kurių kraujyje yra mažiau deguonies nakties metu, lytinis potraukis buvo 11 proc. mažesnis nei vyrų, kuriems naktimis kvėpuoti lengviau.

Taigi, OSA gali sumažinti testosterono kiekį, veikiantį erekciją. Jei garsiai knarkiate, pabundate sunkiai gaudydami orą, o per visą dieną jaučiatės išsekęs, verčiau kreipkitės į gydytoją.

4. Matote paraudimą ir tinimą

Vyriškojo pasididžiavimo galiuko patinimas, paraudimas ir skausmas gali įspėti apie uždegimą. Anot specialistų, tai vadinama balanitu, kurį paprastai sukelia bakterijos ar virusai, atsiradę dėl prastos higienos.

Be to, diabetikams balanito išsivystymo rizika yra 3 kartus didesnė nei nesergantiems diabetu.

5. Sumažėjęs jautrumas

Šis simptomas gali atsirasti kaip prastos mitybos padarinys. Įsitikinkite, kad jums netrūksta vitamino B12.

Mat, mitybos specialistų tvirtinimu, B grupės vitaminų trūkumas gali užkirsti kelią nervinių pluoštų siunčiamiems signalams į smegenis. Be to, pernelyg aukštas cukraus kiekis taip pat gali paveikti penio jautrumą.

6. Šlapinatės dažniau nei įprastai

Viena iš galimų priežasčių yra prostatos hiperplazija – tai būklė, kuri lėtai progresuoja ir nesukelia jokių simptomų iki 40 m., bet daro įtaką 90 proc. vyrų, kurių amžius siekia virš 70 m.

Prostatos didėjimą lemia amžius ir hormonų pusiausvyros pokyčiai, įtakos gali turėti genetiniai veiksniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.