Šiuo produktu patepę odą, spuogus ir raukšles pamiršite

Atbudusi gamta ir į Lietuvą atkeliavusi šiluma ne tik žavi, tačiau, kaip žinia, reikšmingai didina alerginių ligų dažnumą.

 Bičių produktai, gali būti naudingi atėjus pavasariui. Ypač – stiprinant po žiemos nusilpusį imunitetą.<br> 123rf.com nuotr.
 Bičių produktai, gali būti naudingi atėjus pavasariui. Ypač – stiprinant po žiemos nusilpusį imunitetą.<br> 123rf.com nuotr.
 Bičių produktai, gali būti naudingi atėjus pavasariui. Ypač – stiprinant po žiemos nusilpusį imunitetą.<br> 123rf.com nuotr.
 Bičių produktai, gali būti naudingi atėjus pavasariui. Ypač – stiprinant po žiemos nusilpusį imunitetą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 30, 2018, 1:56 PM, atnaujinta May 30, 2018, 3:06 PM

Viena tokių – alergija bitėms. Tačiau, ar iš tiesų reikia vengti ir itin sveikais laikomų bičių produktų? Anot atlikto rinkos tyrimo, šis požiūris – tik mitas. O didžioji dauguma žmonių įsitikinę, jog bičių produktų vartojimas jiems nepakenks.

Įvykdžius apklausą paaiškėjo, kad daugiau nei pusė apklaustųjų laikosi nuostatos, jog alergija bitėms ir jų produktams tarpusavyje nesusijusi. Todėl, drąsiai vartoja vaistinių tinklų prekyboje randamus produktus su bičių pieneliu, pikiu, duonele, medumi bei žiedadulkėmis.

„Kiek daugiau nei pusė (54 proc.) respondentų laikosi nuostatos, jog bičių įgėlimams alergiški žmonės gali vartoti bičių produktus: 22 proc. apklaustųjų tvirtai tuo įsitikinę („taip“), 32 proc.– „greičiau taip“. Visi jie – buvo teisūs”, – pasakojo I. Zokas.

Šiam antrino ir Lietuvos farmakologas, habilituotas biomedicinos mokslų daktaras Antanas Juozas Gendrolis. Pasak mokslininko, bičių produktams alergiškų žmonių skaičius pasaulyje siekia vos 3 procentus.

„Žmonių alergiškų bičių įgėlimams yra tikrai labai nemažai. Tačiau, tik 3 proc. jų, remiantis moksliniais tyrimais, yra alergiški bičių produktams. Bičių įgėlimo reakcija, tokia kaip patinimas ir skausmas, nėra alergija.

Tai tik poveikis. Be to, patikrinti ar esate alergiškas – labai paprasta. Tereikia ant riešo užtepti itin mažą kiekį medaus ar bičių pikio. Jei ranka paraudo, vadinasi nereiktų rizikuoti, esate alergiškas.

Tiesa, jei vis tik planuojate mažais kiekiais vartoti bičių produktus, būtinai pasitarkite su gydytoju. Tiks jis įvertins jūsų būklę ir patars ar tai daryti galite ir ar tai tikslinga.

Tačiau, jei reakcijos nesulaukėte – drąsiai į savo racioną įtraukite medų, bičių duonelę, pienelį ar kitus gamtos auksu vadinamus produktus“, – dėstė profesorius.

A. Gendrolio teigimu, bičių produktai, gali būti naudingi atėjus pavasariui. Ypač – stiprinant po žiemos nusilpusį imunitetą.

„Daugelis žino, jog bičių produktai – yra tikras sveikatos ir geros savijautos šaltinis. Jei jaučiatės nusilpę, norite miego, trūksta jėgų – išbandykite maisto papildus su tonizuojančiais ir sveikatinančiais komponentais.

Nevenkite ir sveikos žolelių arbatos su medumi.

Beje, visuose gaminiuose, kuriuose randamas bičių pikis, yra labai daug biologiškai aktyvių medžiagų. Jos atkuria pažeistą medžiagų apykaitą, stiprina virškinimo traktą, akis, skaistina ir gydo odą, plaukus.

Juos išbandyti rekomenduoju ir dažnai sergančiuosius – papildai padės atsikratyti neigiamo, antibiotikų sukelto poveikio. Be to, tokie produktai mažina stresą, įtampą“, – patarimais dalijosi mokslininkas.

Medus atjaunina odą

Taip pat galite pasigaminti medaus kaukę odai.

Jums reikės:   

4 a.š. valgomosios sodos;

1 a.š. natūralaus medaus;

2 a.š. vandens (tuo atveju, jeigu medus labai kietas).   

Paruošimas: 

 1. Į stiklinį indą suberkite sodos miltelius bei įdėkite medų. Lėtai po lašelį lašinkite vandenį ir kruopščiai maišykite. Vandens lašinkite tol, kol gausite klampią, tirštą masę.   

2. Mišinį tepkite ant švarios odos, venkite patekimo į akis bei šnerves. Palaikykite apie 10 – 15 minučių.     

3. Suvilgykite vandeniu švarų rankšluostį ir sukamaisiais judesiais kruopščiai nuvalykite odą. Galiausiai veidą nuplaukite vandeniu bei nusausinkite.   

Jeigu mišinio pasigaminote per daug, jį galite panaudoti per artimiausias dvi dienas. Likučiui sukietėjus, įlašinkite kelis lašus vandens. Jį taip pat galima panaudoti kūno šveitimui duše.   

Siekdami geriausių rezultatų kaukę tepkite kartą per savaitę. Jeigu tai darysite reguliariai, akivaizdų skirtumą pamatysite jau po mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.