Atskleidė ilgaamžiškumo paslaptį. Užteks vieno šaukšto per dieną

Visi žino, kad vaistai nėra pats tinkamiausias sprendimas norint išsigydyti ligas, nes jie skirti tik trumpalaikiam vartojimui.

 Vienas valgomasis šaukštas tyro alyvuogių aliejaus gali prailginti gyvenimo trukmę ir padėti išvengti mirtinų ligų.<br> 123rf.com nuotr.
 Vienas valgomasis šaukštas tyro alyvuogių aliejaus gali prailginti gyvenimo trukmę ir padėti išvengti mirtinų ligų.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-28 09:26

Ilgainiui jie gali pakenkti sveikatai ir negrįžtamai pažeisti vidaus organus, todėl į pagalbą vertėtų pasitelkti ir natūralias gydymo priemones, viena jų – alyvuogių aliejus, rašo dailymail.co.uk

Natūralus gydymas produktais iš gamtos teikia didžiulę naudą sveikatai. Kasdien suvartodami po vieną valgomąjį šaukštą tyro alyvuogių aliejaus galite prailginti gyvenimo trukmę ir padėti sau išvengti mirtinų ligų.

Prevencinė priemonė nuo daugybės ligų

Medicinos konsultantė dr. Sarah Brewer ir dietologė Juliette Kellow remdamosis moksliniais tyrimais teigia, kad šiame aliejuje gausu antioksidantų, kurie gali padėti išvengti arba sulėtinti vėžio vystymąsi, sumažinti širdies smūgio bei insulto riziką.

Taip pat ši priemonė gelbsti sumažinant žalingą cholesterolio, kraujospūdžio ir su amžiumi susijusių ligų poveikį bei pagerinant kognityvinę funkciją.

Anot dietologės, alyvuogių aliejuje yra daug kalorijų – 100 kcal viename valgomajame šaukšte, todėl jis turėtų būti vartojamas saikingai.

Be to, mokslininkai atskleidė ir ilgaamžiškumo paslaptį, mat šiame aliejuje apstu vitamino E, reikalingo sveikai ir stangriai odai, akims bei padedančio stiprinti imuninę sistemą.

Neleidžia išsivystyti ir progresuoti vėžiui

Nustatyta, kad asmenys, vartoję daugiau alyvuogių aliejaus, patiria 34 proc. mažesnę grėsmę susirgti bet kokio tipo onkologine liga, ypatingai krūties vėžiu, lyginant su tais žmonėmis, kurie visai nevartojo šios natūralios priemonės.

„Nėra tiksliai aišku, kaip alyvuogių aliejus veikia, tačiau laboratoriniai tyrimai rodo, kad jo sudėtyje esantys polifenoliai gali padėti išvengti vėžio atsiradimo ir progresavimo“, – pabrėžė medicinos konsultantė.

Anot specialistų, aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus yra geriausias, nes turi daugiausiai naudos sveikatai.

Nužudo vėžines ląsteles per pusvalandį

2015 m. Rutgerso universiteto mokslininkai ištyrė, kaip alyvuogių aliejus kovoja su vėžinėmis ląstelėmis, nepažeisdamas gerųjų.

Jie įrodė, jog ypač gryname ir tyrame alyvuogių aliejuje esantis oleokantalis į vėžinę ląstelę suleidžia baltymo, kuris ją nužudo.

Bandymo metu tyrėjai pastebėjo, kad po to, kai oleokantalis paveikia vėžinę ląstelę, ji miršta maždaug per 30 minučių ar valandą.

Kovoja su uždegimu organizme

Pastarieji tyrimai taip pat nustatė, kad šio aliejaus vartojimas turi daug naudos kraujagyslėms, padeda sumažinti insulto, depresijos, krūties vėžio ir Alzheimerio ligos išsivystymo riziką, reguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje, užkirsti kelią pankreatitui, kepenų pažeidimui ir uždegimui žarnyne.

Aliejuje esantys polifenoliai veikia kaip antioksidantai ir turi priešuždegiminių savybių. Tai galingas derinys, nes antioksidantai švelnina ląsteles pažeidžiančius laisvuosius radikalus, o priešuždegiminės savybės gelbsti kovodamos su nepageidaujamu uždegimu organizme. Tad alyvuogių aliejaus nauda yra tiesiog neįkainojama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.