Klaidingai diagnozuota liga pavertė moters gyvenimą pragaru

Vasarą norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke, tačiau dėl erkių ir jų pernešamų ligų neįmanoma jaustis saugiam netgi savo paties sode. 43 metų Rachel Foulkes–Davies, trijų vaikų mama, gyvenanti Denbigšyre, Šiaurės Velse, liko su stipriai paralyžiuotu veidu po to, kai erkė įsisiurbė į kaklą, kol ji dirbo sode.

 Erkė įsisiurbė į moters kaklą, tai paralyžiavo jos veidą.<br> 123rf.com nuotr.
 Erkė įsisiurbė į moters kaklą, tai paralyžiavo jos veidą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2018, 6:40 PM

Tą pačią dieną po įkandimo ji pastebėjo raudoną žymę. Po kelių dienų moters veidas tapo perkreiptas, o lūpos nutirpusios. Rachel suprato, kad kažkas negerai ir nuskubėjo į ligoninę.

Naujienų portalas independent.co.uk rašė, kad iš pradžių moteriai buvo diagnozuota veido nervo neuropatija, dar vadinama Belo paralyžiumi. Tai būklė, kurios metu veido raumenys tampa laikinai susilpnėję arba paralyžiuoti.

Baisiausia buvo tai, kad kiek vėliau Rachel palaipsniui pradėjo prarasti ir gebėjimą kalbėti.

„Aš negalėjau kalbėti dvejus metus. Gyvenau valgydama per šiaudelį vien sriubas ir troškinius“, – pasakojo moteris.

Be to, gydytojai tvirtino, kad Rachel negalėjo užmerkti bei jausti vienos akies. Per pastaruosius 3 metus moteris kentėjo nuolatinį nuovargį ir depresiją, dėl kurios 2017 m. jai teko palikti darbą.

Dabar kai ji pagaliau atgauna gebėjimą kalbėti, Rachel tenka susidoroti su siaubingais galvos skausmais ir suprastėjusiu regėjimu. Dėl to televizorių ji privalo žiūrėti dėvėdama akinius nuo saulės.

„Aš nuolat jaučiuosi pavargusi, neturiu energijos atlikti paprastas užduotis. Mano veidas vis dar persikreipia, kai būnu išvargusi“, – sakė ji.

Galų gale atlikus išsamius tyrimus ir bandymus, rezultatai parodė, kad Rachel iš tikrųjų serga Laimo liga.

„Gydytojai tvirtino, kad Velse Laimo liga neegzistuoja, tačiau aš esu puikus įrodymas, kad jie klysta. Neįsivaizduoju, kodėl jie bando tai slėpti.

Jei liga būtų iš karto nustatyta, būčiau galėjusi pradėti tinkamą gydymą greičiau ir išvengti tokių ilgų kančių. Niekam to nelinkėčiau“, – neslėpė nusivylimo moteris.

Laimo liga (LL) – tai lėtinė ar recidyvuojančios eigos transmisinė gamtinė židininė infekcinė liga, pažeidžianti įvairius organus bei sistemas.

Ši liga gali sukelti galvos, raumenų ir sąnarių skausmą, nuovargį, nervų problemas ir sunkumą susikoncentruoti.

Laimo ligos atvejų kasmet Lietuvoje užregistruojama apie 1,5 tūkst.

Erkės dažniausiai įsisiurbia į tas vietas, kur natūraliai susidaro kliūtis joms toliau judėti (pakinklio duobė, pažastis, kirkšnis) arba vietose, kur toliau judėti trukdo prispausti rūbai. Kadangi vakcinos nuo šios ligos nėra, svarbi profilaktinė apžiūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.