Neįtikėtina: smegenų auglio operacijos metu moteris dainavo ir juokavo

34 metų Sarah-May Philo, komikė ir specialiųjų poreikių mokinių mokytoja iš Glazgo, Škotijos, žinojo, kad smegenų operacijos metu turės būti sąmoninga, tačiau jos dialogas su medicinos darbuotojais viršijo visus lūkesčius.

 Kol chirurgai šalino smegenų auglį, pacientė pasakojo anekdotus ir dainavo operą.<br> 123rf.com nuotr.
 Kol chirurgai šalino smegenų auglį, pacientė pasakojo anekdotus ir dainavo operą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2018, 6:38 AM

Kol chirurgai šalino smegenų auglį, moteris pasakojo anekdotus ir dainavo operą, repertuare net buvo klasika „Ave Maria“. Operacija truko 9 valandas.

Kai 2016 m. Sarah-May patyrė traukulius, gydytojai moters smegenyse rado auglį. Pasirodo, kad ji su smegenų vėžiu gyveno be jokių simptomų net 15 metų.

Auglys, vadinamas oligodendroglioma, turėjo būti pašalintas, o daugumos operacijų metu reikėjo, kad škotė būtų sąmoninga.

„Jie rado naviką, kuris, matyt, užėmė pusę mano smegenų. Jie sakė, kad augimas ilgai užtruko, todėl mano smegenys prisitaikė ir išgyveno.

Dėl šios priežasties mano smegenų funkcijos buvo klaidingoje pusėje, todėl gydytojai vadino tai neįprastu atveju. Nebuvo kito pasirinkimo, reikėjo operuoti.

Iš mano smegenų jie išoperavo teniso kamuoliuko dydžio auglį ir dar paliko 15 proc. jo, nes pašalinus visą būtų paveiktas mano kalbėjimas ir judėjimas.

Kadangi aš visą laiką turėjau būti atsibudusi, kad jie galėtų patikrinti, ar mano smegenų funkcijos nebuvo paveiktos, aš nuolat turėjau kalbėti“, – BBC paaiškino Sarah-May.

Kaip komikė, ji buvo pripratusi prie kalbėjimo, bet tada suveikė galingi, skausmą malšinantys vaistai.

„Oficialiai su manimi kalbėti turėjo tik kalbos terapeutas, bet po 3-4 val. visi operacijoje dalyvavę chirurgai ir anesteziologas kalbėjosi ir juokavo su manimi.

Vienu metu chirurgas už manęs pasakė: „Oi!“ Aš paklausiau: „Ką reiškia „oi“? Juk esate mano smegenyse“, – sakė škotė.

Jai atskleidus, kad yra operos dainininkė, medicinos darbuotojai paprašė jos padainuoti. Ji kūrė dainas apie darbuotojus ir erzino chirurgą.

Sarah-May teigė, kad visas procesas ją labai sužavėjo ir operacija buvo geriausia jos gydymo dalis. Operacijai besibaigiant ji atliko „Ave Maria“.

Po kovos su radioterapija ir chemoterapija, ji jaučiasi geriau ir yra pasiruošusi grįžti atgal į darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?