Kol gydytojai juokėsi iš simptomų, moteris apako viena akimi

24-erių metų Abbie Trinder gyvena netoli Volsolio, Anglijoje. Prieš 3 metus moteris skundėsi stipriais galvos skausmais. Medikai tvirtino, kad tai tik dehidratacijos požymis ir vienas iš gydytojų net pasijuokė iš to. Deja, jie nepastebėjo smegenų auglio ir dėl šios klaidos Abbie apako viena akimi.

 Prieš 3 metus Abbie skundėsi stipriais galvos skausmais, medikai tvirtino, kad tai tik dehidratacijos požymis.<br> Facebook nuotr.
 Prieš 3 metus Abbie skundėsi stipriais galvos skausmais, medikai tvirtino, kad tai tik dehidratacijos požymis.<br> Facebook nuotr.
 Prieš 3 metus Abbie skundėsi stipriais galvos skausmais, medikai tvirtino, kad tai tik dehidratacijos požymis.<br> Facebook nuotr.
 Prieš 3 metus Abbie skundėsi stipriais galvos skausmais, medikai tvirtino, kad tai tik dehidratacijos požymis.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 27, 2018, 9:46 AM

Kai 2016 m. kovo mėnesį ji pradėjo prastai matyti, vaizdas atrodė tarsi susiliejęs, optikos specialistas patarė nedelsiant vykti į ligoninę. Tada ji sužinojo, kad turi gerybinį naviką, kuris spaudžia optinį nervą ir yra išplitęs iki posmegeninės liaukos.

Gydytojai nerimavo, kad visas auglio pašalinimas gali turėti rimtų padarinių, todėl rugpjūčio mėnesį Abbie buvo pašalinta tik dalis naviko. Nepaisant to, kad operacija praėjo sėkmingai, išsaugoti moters regą buvo jau per vėlu. 

„Kalbant apie migreną, gydytojas vis liepdavo man gerti daug vandens, o kitas nusijuokė ir pasakė, kad jei tikrai man būtų migrena, tai nesėdėčiau prieš jį“, – prisimena Abbie.

Ji buvo įsitikinusi, kad jai reikia akinių, todėl užsiregistravo pas optikos specialistą, bet jis vizito metu liepė jai nedelsiant vykti į ligoninę.

„Buvau išsigandusi, nesupratau, kas vyksta. Mano išgąstis ligoninėje pavirto panika, nes man pasakė, kad problema ne su mano akimis, o smegenimis.

Auglys ten buvo ilgus metus ir dėl to aš nebematau dešinąja akimi. Keista, kad sužinojus diagnozę palengvėjo, nes buvo sunku mėnesių mėnesius tirtis ir nežinoti, kas man yra. Aš buvau pasirengusi operacijai“, – tvirtino moteris.

Nors Abbie po 5 dienų buvo išleista namo, nemalonumai jos dar tik laukė.

„Turėjo praeiti nemažai laiko, kol patinimas sumažėjo. Maniau, kad jam išnykus jausiuosi geriau, bet atsirado emocinių sunkumų.

Aš neatpažindavau savęs veidrodyje, savaitėmis tiesiog būdavau lovoje ir miegodavau. Mano veidas buvo patinęs, ypatingai paakiai ir nosis, visai neturėjau energijos.

Iš lovos pakildavau tik tam, kad persirengčiau ar nulipčiau laiptais žemyn į kitą kambarį, net pakilti iš vonios man būdavo didžiausias iššūkis“, – atviravo moteris.

Palengva Abbie energijos lygis augo, bet tada ji susidūrė su dar rimtesnėmis emocinėmis problemomis.

„Neliko visko, ką turėjau. Netekau savo namo, sužadėtinio, darbo, mašinos, sveikatos ir socialinio gyvenimo. Privalėjau atsikraustyti atgal pas savo tėvus. Negalėjau dirbti ir neturėjau jėgų bendrauti.

Pavargdavau vos nuo persirengimo, lipimo aukštyn ir žemyn laiptais, o daugiausiai jėgų reikėdavo norint išlipti iš vonios“, – naujienų portalui „Daily Mail“ atskleidė Abbie.

Laikui bėgant ji nusprendė, kad metas sustiprėti.

„Aš vis dar turėjau šiltus namus, mylinčią ir daug padedančią šeimą, draugus ir, mano laimei, santaupų. Nusprendžiau, kad 2017-ieji bus mano metai, o taip ir buvo.

Dabar aš vertinu gyvenimą. Vertinu gerus žmones, prisiminimus, dalykus, kurių negali nusipirkti. Taip pat kur kas labiau vertinu savo sveikatą, mitybą ir fizinį aktyvumą“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.