Vyras tai palaikė peršalimo simptomu – paaiškėjo, kad serga retu vėžiu

„Kai peršaldavau, visada turėdavau klausos problemų, todėl ir tą kartą nemaniau, kad tai galėtų būti kas nors kita. Buvau šokiruotas, kai gydytojai pasakė, jog man nustatė labai reto tipo vėžį“, – prisiminė trijų vaikų tėvas Benas (42 m.).

Prieš keletą metų Benas apkurto dešiniąja ausimi, o tai jis palaikė peršalimo simptomu.<br> 123rf nuotr.
Prieš keletą metų Benas apkurto dešiniąja ausimi, o tai jis palaikė peršalimo simptomu.<br> 123rf nuotr.
Prieš keletą metų Benas apkurto dešiniąja ausimi, o tai jis palaikė peršalimo simptomu.<br> 123rf nuotr.
Prieš keletą metų Benas apkurto dešiniąja ausimi, o tai jis palaikė peršalimo simptomu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2018, 6:24 PM

Jungtinėje Karalystėje, Glosteryje, gyvenantis B.Wilkinsonas prieš keletą metų apkurto dešiniąja ausimi, o tai jis palaikė peršalimo simptomu. Vėliau jam diagnozavo retą nosies vėžį, kuris pasiekė net kaukolę.

Prieš metus atlikus tyrimus gydytojai atrado, kad už jo nosies, prie kaukolės pagrindo, slypi 4 cm auglys. Tai buvo adenokarcenoma – piktybinis liaukinio epitelio auglys.

Pavasarį vyriškis ištvėrė 2,5 val. trukmės operaciją, kuria buvo siekiama pašalinti naviką. Tačiau chirurgai galėjo pašalinti tik dalį masės, nes auglys buvo per arti svarbių nervinių mazgų.

Benas galėjo lankyti radioterapijos procedūras, kad kiek pristabdytų auglio augimą, bet gydytojai įspėjo, kad tai gali pakenkti aplink esantiems sveikiems audiniams. Dėl to jis tikriausiai prarastų galimybę ryti, matyti ir klausyti.

„Kai peršaldavau, visada turėdavau klausos problemų, todėl ir tą kartą nemaniau, kad tai galėtų būti kas nors kita. Buvau šokiruotas, kai gydytojai pasakė, jog man nustatė labai reto tipo vėžį.

Vėžys pasiekė mano kaukolę ir yra per arti nervų kanalų. Aš dar esu gana jaunas, turiu šeimą ir noriu leisti laiką su savo vaikais“, – naujienų portalui „Daily Mail“ pasakojo vyras.

Taigi, Benas pasiryžo operacijai, kurios metu chirurgai pro dešinę nosies šnervę bandė pašalinti auglį, bet jis buvo per arti svarbių nervų ir miego arterijos, kuria kraujas teka į smegenis ir kaklą.

„Po mano operacijos chirurgas pasakė, kad tai buvo adenokarcinoma ir per pastaruosius 20 metų jis yra matęs tik tris panašius atvejus. Vis dėlto džiugu tai, kad mano klausa grįžo 85 procentais“, – tęsė jis.

Kadangi nepavyko pašalinti viso auglio, gydytojai su Benu aptarė kitus variantus – vienas jų buvo gydymas protonų spindulių terapija.

Pasidomėjęs Benas sužinojo, kad ši terapija skirta pašalinti navikams, esantiems jautriose vietose, kaip antai galva ar stuburas, nepažeidžiant sveikų audinių.

Kai gydytojas patvirtino, kad jis atitinka visus gydymo reikalavimus, Benas pateikė paraišką Anglijos Nacionalinei sveikatos tarnybai dėl terapijos finansavimo. Deja, jo teigimu, paraiška buvo atmesta ir nepaaiškinta, dėl kokių priežasčių.

Dabar vyras renka pinigus, kad galėtų nuvykti į Prahą ir ten jam būtų atlikta protonų spindulių gydymo terapija. Be šio gydymo jis būtų priverstas gydytis radioterapija, kuri gali paveikti veido raumenis, kalbą ir regėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.