Dėl netikėtos priežasties vyras pravirko krauju: medikai buvo nustebę

Nors Helovinas ir praėjo, bet siaubo istorijų metas vis dar tęsiasi. Vienos Italijoje esančios ligoninės gydytojai papasakojo apie atvejį, kai į ligoninę atskubėjęs vyras verkė krauju.

 Vienos Italijoje esančios ligoninės gydytojai papasakojo apie atvejį, kai į ligoninę atskubėjęs vyras verkė krauju.<br> 123rf nuotr.
 Vienos Italijoje esančios ligoninės gydytojai papasakojo apie atvejį, kai į ligoninę atskubėjęs vyras verkė krauju.<br> 123rf nuotr.
 Vienos Italijoje esančios ligoninės gydytojai papasakojo apie atvejį, kai į ligoninę atskubėjęs vyras verkė krauju.<br> Twitter nuotr.
 Vienos Italijoje esančios ligoninės gydytojai papasakojo apie atvejį, kai į ligoninę atskubėjęs vyras verkė krauju.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-11-18 10:10

Žmogus, kurio vardas nebuvo nurodytas, nesusižeidė ir nejautė jokio skausmo, bet kraujas tiesiog netikėtai pradėjo tekėti iš jo akių.

Po įvairių tyrimų medikai vyrui diagnozavo hemolakriją – retą būklę, kai susidaro ašaros, kuriose yra ir kraujo.

Toks vyro kraujavimas iš akių truko dvi valandas, o patekus į ligoninę – dar dvi minutes. Tačiau tai vėl pasikartojo, kol jis buvo laukiamajame kambaryje.

Medicininiai tyrimai atskleidė, kad vyras po akių vokais turėjo nevėžinius navikus. Teigiama, kad jis lankėsi Mesinos ligoninėje, pranešė dailymail.co.uk.

Jo ypatingai baisus ir nemalonus atvejis buvo aprašytas „New England Journal of Medicine“ žurnale.

Toliau aiškinama, kad gydytojai niekaip negalėjo suprasti iš pradžių, kodėl vyro akys kraujavo, nes nebuvo pažeistos nei akys, nei nosis, nei kita veido ar galvos dalis.

Pasak paciento, jam niekada anksčiau taip nėra buvę. Be to, jam niekada nekraujavo iš nosies ar dantenų.

Nepaisant to, kad jis vartojo vaistus nuo didelio kraujo spaudimo, medicininiai testai parodė, kad akyse spaudimas buvo gana aukštas.

Galų gale gydytojai suprato, kad kraujavimo priežastis yra nevėžiniai augliai po kiekvienu akies voku, dar vadinami hemangiomomis.

Pacientui buvo išrašyti gydomieji akių lašai, kurių sudėtyje yra timololio. Jie dažnai naudojami glaukomai gydyti ir mažinti slėgiui akyse.

Po gydymo daugiau šis įvykis vyriškiui nepasikartojo.

Yra ir anksčiau užfiksuotų bei medicinos žurnaluose aprašytų panašių atvejų, kurie kilo dėl įvairių priežasčių.

Verkimas krauju gali pasireikšti dėl infekcijos, sužeidimų, patinimų, navikų ar nuo nosies kraujavimo kaip šalutinis poveikis.

Viena 56-erių metų moteris kelias valandas laikė suspaudusi nosį, kad sustabdytų kraujavimą. Tačiau dėl šios priežasties kraujas pateko į akis, todėl jos ašarose taip pat buvo kraujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.