Medikai patarė, kaip elgtis, pastebėjus neaiškius vaiko odos bėrimus

Lietuvoje padaugėjo tymų atvejų. Taip pat keliems vaikams pasireiškė grėsminga meningokoko sukelta infekcija. Šiuo sezonu būdingi ir vėjaraupių protrūkiai.

 Pastebnėję bėrimus ant vaiko odos tėvai nerimauja, ar tai ne tymai.<br> 123rf nuotr. 
 Pastebnėję bėrimus ant vaiko odos tėvai nerimauja, ar tai ne tymai.<br> 123rf nuotr. 
 Prie įėjimo į skubios pagalbos skyrių - skambutis.<br>Kauno klinikų feisbuko paskyros nuotr.
 Prie įėjimo į skubios pagalbos skyrių - skambutis.<br>Kauno klinikų feisbuko paskyros nuotr.
 Jį spausti turėtų su įtartinais bėrimais atvykę pacientai.<br>Kauno klinikų feisbuko paskyros nuotr.
 Jį spausti turėtų su įtartinais bėrimais atvykę pacientai.<br>Kauno klinikų feisbuko paskyros nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 15, 2019, 1:51 PM

Nenuostabu, kad tėvai yra įsibauginę ir pastebėję bet kokį neaiškios kilmės bėrimą skuba pas medikus.

Todėl ketvirtadienį Kauno klinikų feisbuko paskyroje buvo paskelbtas įrašas, kuriame patariama, kaip elgtis atvykus į klinikų Skubios pagalbos skyrių dėl bėrimų. Įraše prašoma skambinti specialiai tam nurodytu skambučiu ir būti supratingiems, jei tektų ilgiau palaukti gydytojų dėmesio.

"Norime atkreipti dėmesį, jog padaugėjus tymų atvejams šalyje, Kauno klinikų Vaikų skubios pagalbos skyrius sulaukia pacientų ir jų artimųjų, įtariančių ar nerimaujančių dėl galimų tymų. Siekiant apsaugoti kitus pacientus, esančius skyriuje dėl įvairių traumų ar kitų sveikatos sutrikimų, maloniai primename, kad Kauno klinikinėje ligoninėje yra Vaikų infekcinių ligų skyrius, kuriame dirbantys medikai taip pat gali suteikti reikiamą pagalbą.

Suprantame nerimaujančius tėvus, tačiau primename, kad pacientui medicinos pagalba teikiama ne pagal atvykimo laiką, bet pagal būklės sunkumą. Pirmiausiai medicininė pagalba teikiama ypač sunkiems ligoniams. Kauno klinikos teikia sveikatos priežiūros paslaugas sunkiausiomis patologijomis sergantiems pacientams, nes tai yra trečio lygio ligoninė.

Taip pat primename, kad jeigu ant vaiko kūno atsirado neaiškios kilmės bėrimų, panašių į meningokinį susirgimą ar tymus, prašome prieš įeinant į Vaikų skubios pagalbos skyrių paspausti gydytojus iškviečiantį mygtuką. Siekiant apsaugoti kitus pacientus ir išvengti nesklandumų, norėtume iš anksto įvertinti, kokia pagalba jūsų vaikui yra reikalinga ir ją suteikti kuo efektyviau.

Dėkojame už Jūsų supratingumą ir bendradarbiavimą!" - buvo rašoma feisbuke.

Kauno klinikų atstovė žiniasklaidai Eglė Audickaitė teigė, kad tokią informaciją paskelbti paskatino tymų paūmėjimas Lietuvoje.

"Įrašas buvo padarytas atsižvelgiant į bendrą situaciją. Lietuvoje daugėja tymų atvejų. Norime informuoti, kad infekcinių ligų klinika yra tikslingesnė vieta kreiptis. Jeigu ir atveža su bėrimais, labai prašome skambinti nurodytu mygtuku - siekiame nuo užsikrėtimo apsaugoti visus atvykusius pacientus", - sakė E.Audickaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje