Kur ir už kiek gydosi Rusijos žvaigždės: įvardintos sumos verčia iš koto

Žinomos rusų aktorės, filmo „Mano puikioji auklė“ žvaigždės Anastasijos Zavorotniuk (48 m.) būklė blogėja. Užsienio spaudoje net buvo pasirodę pranešimų, kad aktorė, kuriai diagnozuotas smegenų auglys, mirė, tačiau jie vėliau buvo paneigti.

Rusų žvaigždės savo sveikatą patikėjo kitų šalių medikams.<br>„Scanpix“ nuotr.
Rusų žvaigždės savo sveikatą patikėjo kitų šalių medikams.<br>„Scanpix“ nuotr.
F.Kirkorovas.<br>D.Umbraso nuotr.
F.Kirkorovas.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Zavorotniuk.<br>„Instagram“ nuotr.
A.Zavorotniuk.<br>„Instagram“ nuotr.
Ž.Friske.<br>„Scanpix“ nuotr.
Ž.Friske.<br>„Scanpix“ nuotr.
A.Pugačiova.<br>„Scanpix“ nuotr.
A.Pugačiova.<br>„Scanpix“ nuotr.
J.Kobzonas.<br>„Scanpix“ nuotr.
J.Kobzonas.<br>„Scanpix“ nuotr.
M.Galkinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Galkinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 21, 2019, 5:50 PM

Aktorė dėl sunkios ligos gydyta ir Lenkijoje, bet šios šalies medikai buvo bejėgiai jai padėti.

A.Zavorotniuk – ne vienintelė Rusijos žvaigždė, kuri gydėsi užsienio klinikose.

Gydytis svetur jau seniai vyksta ir kitos Rusijos žvaigždės: geriausiose Amerikos ir Europos klinikose dėl vėžio gydėsi ir kovą su liga pralaimėję dainininkai Žana Friske (1974–2015) bei Josifas Kobzonas (1937–2018).

Rusų interneto portalas Gazeta.ru domėjosi, kiek Rusijos įžymybėms kainuoja gydytis užsienio šalyse.

Rugsėjo 16-ąją aktorei A.Zavorotniuk pasireiškė daugybinis organų nepakankamumas ir pneumonija.

Anksčiau aktorė buvo gydoma Lenkijos ligoninėje. A.Zavorotniuk diagnozuotą smegenų auglį pašalinti Lenkijos klinikoje kainuoja apie 19 tūkst. eurų.

Kai kuriais vertinimais, gydytis į Lenkiją kasmet atvyksta ketvirtis milijono užsieniečių. Iš Rusijos į Lenkiją galima atskristi per keletą valandų, o gydymas, palyginti su Vakarų Europos šalimis, pigesnis.

Pavyzdžiui, būtinosios procedūros tiems, kuriems diagnozuotas smegenų vėžys, Lenkijoje, portalo Bookimed.com duomenimis, kainuoja apie 18 tūkst. eurų. Onkologo konsultacija atsieis 900 eurų.

Jungtinės Amerikos Valstijos – šalis, kurioje onkologinių ligų gydymas yra vienas brangiausių pasaulyje.

Būtent į amerikiečius gydytojus kreipėsi dainininkė Ž.Friske. 2014 metais tada dar 39 metų atlikėjai buvo diagnozuotas smegenų vėžys – glioblastoma.

Ž.Friske buvo gydoma vienoje geriausiai pasaulyje vertinamų medicinos įstaigų – Sloano-Ketteringo memorialiniame onkologijos centre Niujorke.

Informacija apie dainininkės gydymą ir išlaikymą Niujorke nebuvo iki galo atskleista. Bet, kaip anksčiau skelbė jos artimieji, šeima amerikiečių gydytojams už gydymą buvo skolinga 94,34 tūkst. eurų.

Papildomas Ž.Friske gydymas Vokietijos klinikoje kainavo dar 170 tūkst. eurų.

Kad padėtų padengti išlaidas, Rusijos televizija „Pirmasis kanalas“ kartu su „Rusfond“ Ž.Friske gydyti rinko aukas. Iš viso pavyko surinkti 69,2 mln. rublių (982 tūkst. 292 eurus). Iš šios sumos JAV klinikai pervesta 164 tūkst. 677 eurai.

Gydymo kainos JAV klinikose yra tokios aukštos, kad dažnai būna per didelės ir patiems amerikiečiams.

„Global Market Insights“ duomenimis, kadangi amerikiečiams dažnai būna neįperkamos JAV klinikų paslaugos, jie vyksta gydytis į pigesnes Lotynų Amerikos ar Azijos bei Ramiojo vandenyno regiono šalis, tokias kaip Tailandas, Brazilija ir panašiai.

Rusai dažniau važiuoja gydytis į Europos šalis.

Būtent šią kryptį pasirinko ir rusų estrados dainininkas J.Kobzonas, daugiau nei dešimtmetį kovojęs su prostatos vėžiu.

Nors buvo įtrauktas į nepageidaujamų Europos Sąjungoje asmenų sąrašą, J.Kobzonui pavyko gauti vizą ir išvykti gydytis į Italiją.

Čia vien tyrimai dėl vėžio kainuoja apie 8 tūkst. eurų, o prostatektomija (prostatos pašalinimas) – nuo 5 iki 24 tūkst. eurų.

Tiesa, J.Kobzoną gelbėjo ir Rusijos medikai. Vienoje privačioje Rusijos klinikoje žvaigždės artimieji už jo gydymą mokėjo apie 3 mln. rublių (apie 42 tūkst. 626 eurus) per mėnesį.

Dar anksčiau J.Kobzonas gydėsi Vokietijoje. Skirtingais vertinimais, prostatos vėžio gydymas Vokietijos klinikoje gali kainuoti apie 8,1 tūkst. eurų.

Šlapimo pūslės auglio pašalinimas, kuris dainininkui buvo atliktas Vokietijoje, yra vienas brangiausių. Operacijos kaina, portalo „MDsave“ duomenimis, svyruoja nuo 16,7 tūkst. iki 20,49 tūkst. eurų.

Prostatos vėžio diagnostika Vokietijoje kainuoja 2–3 tūkst. eurų, gydymas – nuo 10,844 tūkst. eurų.

O dažniausiai rusai patraukia gydytis į Izraelį. Į šios šalies gydytojus kreipėsi ir tokios Rusijos žvaigždės kaip Ala Pugačiova (70 m.), Filipas Kirkorovas (52 m. ), Maksimas Galkinas (43 m.), Levas Leščenka (77 m.) bei daug kitų.

Rusijoje tvyro įsitikinimas, kad Izraelyje tiekiamos aukščiausio lygio medicinos paslaugos. Gal kaip tik todėl čia Rusijos estrados žvaigždės šios šalies medikams patiki atlikti sudėtingiausias operacijas, kurios šiaip jau kainuoja nepigiai.

Vien diagnozės nustatymas geriausiose Tel Avivo klinikose kainuoja apie 1,8 tūkst. eurų. Papildoma apžiūra gali atsieiti 3,34–3,7 tūkst. eurų.

Vėžio gydymas, įskaitant dešimties dienų pragyvenimą Izraelio medicinos įstaigose, gali kainuoti 22–25 tūkst. eurų. Chirurginės onkologinių ligų operacijos kainuoja nuo 9 tūkst. eurų ir kaina gali išaugti iki 45 tūkst. eurų, priklausomai nuo ligos.

Pagal Medicinos turizmo indeksą, populiariausios pasaulyje medicinos turizmo kryptys yra Kanada, Jungtinė Karalystė, Izraelis, Singapūras.

Nors gydytis svetur nėra pigu, medicinos turizmas pastarąjį penkmetį tik augs.

Kaip rodo „Global Market Insights“ paskelbtas tyrimas, 2025 metais ši rinka bus vertinama 27 milijardais eurų. Vien pernai medicinos turizmo rinka sudarė 17,15 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.