Šiuos skausmus per gyvenimą patiria per 70 proc. žmonių: patarė, kaip jų išvengti

Nugaros skausmai yra ypač dažna problema. Skelbiama, kad bent kartą per gyvenimą tokį skausmą yra patyrę daugiau kaip 70 proc. Europos gyventojų, o 17–31 proc. žmonių nugarą skauda dažnai.

Profesionalus masažuotojas Natas Akmanavičius mano, kad neretai dėl nugaros skausmų esame kalti patys.<br>123rf ir asmeninio albumo nuotr.
Profesionalus masažuotojas Natas Akmanavičius mano, kad neretai dėl nugaros skausmų esame kalti patys.<br>123rf ir asmeninio albumo nuotr.
Profesionalus masažuotojas Natas Akmanavičius mano, kad neretai dėl nugaros skausmų esame kalti patys.<br> Asmeninio albumo nuotr. 
Profesionalus masažuotojas Natas Akmanavičius mano, kad neretai dėl nugaros skausmų esame kalti patys.<br> Asmeninio albumo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 8:15 AM

Profesionalus masažuotojas Natas Akmanavičius mano, kad neretai dėl šių skausmų esame kalti patys.

„Nugaros skausmai yra vieni iš pačių nemaloniausių. Dauguma žmonių juos kenčia nuolat. Nenuostabu. Jeigu visą darbo dieną sėdite nepatogioje kėdėje, kūnas nuolat būna nepatogioje pozoje, jūsų nugara kenčia.

Daugelis žmonių ignoruoja nugaros skausmus, ko daryti negalima, nes negydomi skausmai gali tapti nuolatiniais“, – neabejojo N.Akmanavičius.

Pašnekovo nuomone, jeigu rūpintumėmės savo sveikata, kasmet darytume pratimus nugaros sričiai stiprinti ir tempimo pratimus, kurie padėtų raumenis atstatyti į pradinę padėtį, tikėtina, kad nugaros skausmai praeitų.

Paprastai nugaros skausmus lemia:

  • stuburo ligos;
  • netaisyklinga laikysena;
  • sportines traumos;
  • ilgas sėdėjimas;
  • judėjimo stoka;
  • depresija, nerimas.

Kaip išvengti nugaros skausmų?

  1. Atkreipkite dėmesį į savo laikyseną ne tik judant, bet ir sėdint.
  2. Nekelkite sunkių daiktų (krovinių) netaisiklingoje padetyje. Kelkite juos pritūpdami, o ne pasilenkdami.
  3. Darykite mankštą raumenų stiprinimui.
  4. Stebėkite savo kūno mases indeksą, nes antsvoris labai veikia nugarą.
  5. Atkreipkite dėmesį į tai, kokioje pozoje dažniausiai miegate. Geriausios miegojimo pozos yra ant nugaros ir ant pilvo. Miegoti ant šono nerekomenduotina.

„Pirmiausia pajutus nugaros skausmams, būtina kreiptis į specialistus ir išsiaiškinti jų priežastį, tikslią skausmo vietą.

Svarbiausia, nepulti į paniką ir neignoruoti šios problemos, ypač jei esate fiziškai aktyvus, nes kitaip gali kilti dar didesnių sveikatos sutrikimų“, – patarė N.Akmanavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.