Didžiausias galvosūkis norinčioms didesnės krūtinės – rinktis implantus ar korekciją riebalais

Krūtų didinimas yra viena populiariausių estetinių operacijų, atliekamų visame pasaulyje. Visgi didžioji dauguma moterų, norinčių didesnės krūtinės ar jos formos korekcijos, susiduria su vienu svarbiausių ir asmeniškiausių sprendimų, kuriuos turi priimti dėl savo operacijos: pasirinkti krūtų didinimą implantais ar riebalais? Kuo skiriasi šie du pagrindiniai krūtų korekcijos būdai ir kaip pasirinkti teisingai?

„Lyginant su didinimu riebalais, atsigavimo periodas po implantų įdėjimo yra trumpesnis ir pirminis rezultatas matomas iš karto“, – paaiškino plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Audrius Pakulis.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
„Lyginant su didinimu riebalais, atsigavimo periodas po implantų įdėjimo yra trumpesnis ir pirminis rezultatas matomas iš karto“, – paaiškino plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Audrius Pakulis.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
„Įprastai, naudojant riebalus, krūtis įmanoma padidinti vienu, pusantro dydžio. Jei lūkestis yra didesnės krūtys, šią procedūrą reikia pakartoti, o rezultatą galima įvertinti po 1-2 mėnesių“, – paaiškino plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Audrius Pakulis.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
„Įprastai, naudojant riebalus, krūtis įmanoma padidinti vienu, pusantro dydžio. Jei lūkestis yra didesnės krūtys, šią procedūrą reikia pakartoti, o rezultatą galima įvertinti po 1-2 mėnesių“, – paaiškino plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Audrius Pakulis.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 9:24 AM

Vienu atveju – rezultatai vėliau

Krūtų didinimas implantais – laiko patikrintas metodas, kurį plastikos chirurgai tobulino dešimtmečius, o krūtų didinimas riebalais suteikia galimybę vienu metu atlikti kelias korekcijas – nusiurbti riebalus ir pakoreguoti krūtis. Svarbu atkreipti dėmesį, kad krūtis didinant implantais, naudojamas silikonas, kitu atveju krūtinė didinama naudojant natūralius paties paciento riebalus.

„Didinant krūtis riebalais svarbu žinoti, kad jei tikimasi žymaus padidėjimo, daugiau nei vienu kaušelio dydžiu, gali prireikti ir kelių operacijų. Įprastai, naudojant riebalus, krūtis įmanoma padidinti vienu, pusantro dydžio. Jei lūkestis yra didesnės krūtys, šią procedūrą reikia pakartoti, o rezultatą galima įvertinti po 1-2 mėnesių. Riebalas yra puiki priemonė, jei siekiama pakoreguoti asimetriją, nežymiai padidinti krūtis. Implantai turi specifiškumo, gali būti dedami po raumeniu arba virš raumens, o lyginant su didinimu riebalais, atsigavimo periodas po implantų įdėjimo yra trumpesnis ir pirminis rezultatas matomas iš karto“, – paaiškino Audrius Pakulis, „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas.

Gydytojas atkreipia dėmesį, kad abiem atvejais reikia atsižvelgti į kelias pagrindines sąlygas. Štai renkantis krūtų didinimą riebalais, žinoma, turi būti pakankamai riebalinio audinio, nes įprastai prigyja nuo 50 iki 80 proc. persodintų riebalinių ląstelių, dėl šios priežasties didinimas riebalais yra nenuspėjamas ir sudėtinga prognozuoti galutinį rezultatą – kiek krūtinės padidėjimo galima tikėtis? Tai ir yra dar vienas pagrindinių skirtumų, nes didinat krūtis implantais, jie parenkami pagal visus išmatavimus ir lūkesčius.

Populiaresni – implantai

Pasak gydytojo A. Pakulio, negimdžiusioms pacientėms dažniausiai rekomenduojama palaukti, nes nėštumo metu dėl hormonų, krūtinės padidėjimo, maitinimo, pasikeičia krūtinės dydis, o tai gali turėti įtakos operacijos rezultatui. Jei ji buvo didinta riebalais ar implantais, gali atsirasti audinių perteklius, krūtinė gali pakristi ar atsirasti laisvos odos.

„Pačiam maitinimui nei implantas, nei didinimas riebalais įtakos neturi, bet turi galutiniam rezultatui“, – akcentavo plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas A. Pakulis.

Kad ir kiek informacijos bei pavyzdžių matytume, kiekvienas atvejis yra individualus, todėl didžiausias pasiruošimas yra konsultacija, kai moteris kartu su gydytojo pagalba gali pamatyti ir įvertinti, kokios yra galimybės. Konsultacijos metu išmatuojami krūtinės matmenys, aptariama, kuris metodas tinkamesnis, kokio dydžio krūtinė yra moters lūkestis, o jei pageidaujama padidinti krūtis riebalais – ar yra pakankamas riebalų kiekis.

„Kiekvieną situaciją vertiname individualiai, net jei pacientė atvyksta turėdama viziją, kad tikrai krūtis didins implantais, pasikalbame ir apie galimybę pasirinkti metodą didinti riebalais. Tačiau, žinoma, populiaresniu pasirinkimu išlieka implantai, nes daugelį neramina neužtikrintumas dėl galutinio rezultato. Taip pat visuomet reikia žinoti, kad bet kokio dydžio chirurgija turi komplikacijų tikimybę, tad vertiname rizikas“, – sakė A. Pakulis.

Nors pagal ankstesnes rekomendacijas, implantus buvo patariama keisti po dešimties metų, šiuo metu jau nebėra apibrėžto konkretaus laikotarpio, kada atlikti korekciją. Visgi gydytojas atkreipia dėmesį, kad tai nereiškia, jog implantų nereikės keisti ateityje. Je viskas gerai, ir po dešimties metų nebūtina atlikti korekcijos, bet toks laikotarpis yra nemažas, tad gali atsirasti laisvos odos, nukarti krūtinė. Tokiais atvejais gali būti atliekamas krūtų pakėlimas ir implantų keitimas. Po krūtų plastinės operacijos rekomenduojama kartą per metus atlikti ultragarsinį tyrimą, to užtenka prevencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?