Erekcijos sutrikimai – ką daryti, jei jie pasibeldė ir į jūsų miegamojo duris?

Erekcijos sutrikimai anksčiau ar vėliau paliečia praktiškai visus vyrus, tačiau vis daugiau pasitaiko visai jaunų ir, atrodo, visiškai sveikų vyrų, kurie skundžiasi įvairiais lytinės funkcijos sutrikimais. Ar erekcijos sutrikimai – šiuolaikinio pasaulio rykštė? Kaip jie susiję su emocinėmis problemomis? Ką daryti, jei erekcijos sutrikimai pasibeldė ir į jūsų duris?

Erekcijos sutrikimų pasireiškimą dažniausiai nulemia kelių priežasčių derinys.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Erekcijos sutrikimų pasireiškimą dažniausiai nulemia kelių priežasčių derinys.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2022, 8:00 PM

Erekcijos sutrikimai gali būti kompleksinė bėda

Erekcijos sutrikimų pasireiškimą dažniausiai nulemia kelių priežasčių derinys. Tai gali būti:

  • Ilgalaikis rūkymas,
  • Ilgalaikis ir nesaikingas alkoholio vartojimas,
  • Antsvoris ir nutukimas,
  • Nepakankamai kontroliuojamas arba nekontroliuojamas cukrinis diabetas,
  • Padidėjusi cholesterolio koncentracija kraujyje;
  • Pernelyg sėslus gyvenimo būdas/ per mažas fizinis aktyvumas,
  • Nesveika, riebi, nesubalansuota mityba ir t.t;
  • Įvairios širdies ir kraujagyslių ligos;
  • Įvairios kitos lėtinės ligos.

Vis dėlto ypatingą vaidmenį erekcijos sutrikimų išsivystyme vaidina vyro emocinė būsena. Lytinės funkcijos bėdas gali „iššaukti“ įvairios emocinės problemos; nervinė įtampa, juntama ir darbe, ir namuose; didelis nerimas ir įvairios įkyrios mintys. Ne be reikalo sakoma, kad lytinė funkcija labai susijusi su tuo, kas vyro galvoje.

Šiandieniniams vyrams tai ypatingai svarbu, nes jie kasdien patiria didelį emocinį krūvį, o senkant stresą atlaikantiems organizmo resursams netrunka pasireikšti ir erekcijos sutrikimų.

Erekcijos sutrikimai – nebūtinai natūrali senėjimo pasekmė

Blogiausia, kad daugybė vyrų sparčiai atsiradusius erekcijos sutrikimus „nurašo“ natūralioms senėjimo pasekmėms. Vertėtų atminti, kad dėl amžiaus kintanti erekcijos funkcija silpnėti gali labai lėtai, kartais net nepastebimai.

Vis dėlto jei normaliai erekcijos funkcijai pakenkia kokios nors emocinės problemos, tai erekcija gali susilpnėti arba netgi išnykti labai staigiai. Tai, savo ruožtu, dar labiau didina vyro patiriamą nerimą ir priverčia vengti lytinių santykių.

Dėl to, žinoma, gali kilti ir santykių problemų, ir dar daugiau bei sunkesnių emocinių bėdų – pakliūnama į užburtą ratą, iš kurio be specialisto pagalbos išeiti labai sunku arba netgi neįmanoma.

Be to, staigiai atsiradę erekcijos sutrikimai gali būti ir kokios nors rimtesnės sveikatos problemos ženklas ar net mirtinų sveikatos sutrikimų pranašas – tarkime, vidutinio amžiaus vyrams atsiradusi erekcijos disfunkcija gali pranešti apie gresiantį miokardo infarktą, nes būtent varpoje kraujagyslės pačios smulkiausios ir būtent ten pirmiausiai vyksta neigiami širdies ir kraujagyslių sistemos pokyčiai.

Taigi lytinio gyvenimo kokybę trikdantys erekcijos sutrikimai gali būti pirmasis signalas, kad jau metas nedelsiant pasirūpinti savo sveikata.

Ką daryti, jei erekcijos sutrikimai pasibeldė ir į jūsų duris?

Kiekvienam vyrui naudinga bent šiek tiek koreguoti savo gyvenimo būdą – stengtis vengti nervinės įtampos, pradėti daugiau judėti, sveikiau maitintis ir atsisakyti žalingų įpročių.

Kai kurie vyrai griebiasi vaistinių preparatų ir mėgina juos „slapta“ įsigyti iš nepatikimų, nepatvirtintų, įtartinų šaltinių – būtina pabrėžti, kad užsiėmimas savigyda gali ne tik nepadėti, bet netgi sukelti daugiau žalos.

Šiandien yra vaistinių preparatų, kurie turi tik labai minimalią nepageidaujamų poveikių riziką ir yra veiksmingi daugeliui vyrų. Lietuvoje jau yra antros kartos vaistas, veikiantis greitai, padedantis išsaugoti spontaniškumą ir sukeliantis mažiau nepageidaujamų reiškinių. Jį paskirti gali tik gydytojas, prieš tai paklausęs tam tikrų klausimų ir atlikęs tam tikrus tyrimus.

Dėl bet kokio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti sveikatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.