Šios ligos dauguma vis dar gėdijasi, o susirgę gydytis neskuba: medikai įspėja – tai pavojinga

Nuolatinis skausmas, kraujavimas, išangės niežėjimas, iškritę hemorojiniai mazgai – žmogus, pajutęs šiuos nemalonius simptomus, susiduria ne tik su fizinėmis, bet ir psichologinėmis problemomis, kurias išspręsti gali padėti patyrę specialistai, tačiau praverti jų duris vis dar vengiama.

Nuolatinis skausmas, kraujavimas, išangės niežėjimas, iškritę hemorojiniai mazgai – žmogus, pajutęs šiuos nemalonius simptomus, susiduria ne tik su fizinėmis, bet ir psichologinėmis problemomis.<br>123 rf nuotr.
Nuolatinis skausmas, kraujavimas, išangės niežėjimas, iškritę hemorojiniai mazgai – žmogus, pajutęs šiuos nemalonius simptomus, susiduria ne tik su fizinėmis, bet ir psichologinėmis problemomis.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-14 08:00

Sprendimo pataria neatidėlioti

Kalbėti apie išangės problemas kai kurie gėdijasi, vizitą pas gydytoją atidėlioja, tuomet, atvykę, dažnai sužino, jog liga lėtinė, o būsimas gydymas bus ilgesnis ir sudėtingesnis nei būtų buvęs ligą diagnozavus laiku.

Visgi dažniausiai pacientams užtenka konservatyvaus gydymo vaistais, tepalais ar žvakutėmis. Bet net jei operacija ir neišvengiama, taikant moderniausius metodus, nebetenka kęsti nei didžiulio skausmo, nei nemalonaus ir ilgo pooperacinio laikotarpio.

Jei hemorojus pažengęs, kyla nepatogumų tuštinantis, ypač jei iškrenta hemorojaus mazgai ir juos grąžinti tenka ranka.

Kai kurie mano, kad negalavimai savaime praeis, drovisi ieškoti pagalbos. Kai kam vis dar atrodo, kad hemorojumi sirgti gėda, tačiu apie širdies ar dantų nproblemas kalbėti natūralu, apie hemorojų – taip pat.

Patarti gali gydytojas

Būna ir taip, kad pajutus hemorojaus simptomus pagalbos ieškoma vaistinėje. Nors hemorojus yra nepiktybinė liga, svarbu pasikonsultuoti su specialistais, kad nebūtų pražiopsota onkologinė liga.

Kita vertus, kuo labiau užleista ši liga, tuo sudėtingesnis ir skausmingesnis būna gydymas.

Hemorojus, paprastai, įgimta kraujagyslių liga, jos priežastis nėra sėdėjimas, tačiau svarbu nepamiršti, kad ilgesnis sėdėjimas, vidurių užkietėjimas ar dažnas stanginimasis gali paaštrinti ligos simptomus.

Atsiradus kraujavimui iš išangės, iškritus hemoroidiniams mazgams, pasikeitus tuštinimosi pobūdžiui, pavyzdžiui, prasidėjus viduriavimui, pradėjus pūsti pilvą, kelias dienas sunku pasituštinti ir panašiai, gydytojui pasirodyti privalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.