Naujos kartos lazeris efektyviai ir greitai naikina nagų grybelį ir veido spuogus

Tobulėjant šiuolaikinėms technologijoms vis dažniau medicinoje ir grožio pramonėje naudojamas naujos kartos lazeris. Gydyti lazeriu Lietuvoje galima ne tik estetines problemas: kojų kraujagyslių darinius, nepageidaujamus plaukelius ar įvairius kūno defektus, bet ir nagų grybelį bei akne – bėrimus veido, krūtinės ir nugaros viršutinės dalies odoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2012, 12:51 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:07 PM

Aknė gydymas naujos kartos dvigubo spindulio lazeriu Lietuvoje žengia pirmuosius žingsnius. Lazeris veikia antimikrobiškai, sumažina bakterijų kiekį, mikrocirkuliaciją – odos paburkimą ir paraudimą aplink spuogus. Atlikus procedūrą labai greitai mažėja uždegimas, spuogeliai traukiasi, tampa neskausmingi. Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ dermatologė Jolanta Žilienė sakė, kad aknė yra viena labiausiai paplitusių lėtinių odos uždegimo ligų. Šia liga serga net iki 70-95 proc. paauglių, tačiau ja gali sirgti tiek jaunesni, tiek vyresni žmonės. Net iki 20 proc. pacientų aknė išlieka vyresniems nei 20 metų, o 10 proc. - vyresniems nei 25 metų žmonėms.

Naujos kartos lazeriu gydomi lengvo ir vidutinio sunkumo aktyviosios fazės aknė, kuri pasireiškia uždegimais - pūlingais ar cistiniais spuogais. „Lazeris prislopina, nuraminą uždegimą, o teigiami rezultatai matomi jau po 12 valandų. Priklausomai nuo kiekvieno paciento odos būklės, kartu su lazeriu derinamas ir medikamentinis gydymas“, - kalbėjo J. Žilienė.

Aknė gydymas lazeriu yra neskausmingas, nuo lazerio spindulio juntama maloni šiluma, o pati procedūra trunka apie 20 minučių. Norint pasiekti terapinį efektą, procedūrų skaičius parenkamas individualiai. Lengvo ir vidutinio sunkumo uždegiminei aknė gydyti dažniausiai atliekamos 3-4 procedūros kasdien, vėliau daroma 3-4 dienų pertrauka ir vėl atliekamos 3-4 procedūros kasdien.

Naujos kartos lazeriu gydomas ir kojų bei rankų nagų grybelis. Grybeliniams susirgimams dažniausiai naudojami vaistai, kurie turi šalutinį poveikį ir yra toksiški žmogaus organizmui. Negana to, preparatą reikia naudoti ilgą laiką. Šalinti nagą – taip pat išeitis, tačiau niekas negarantuos, kad ataugęs naujas nagas nebus pažeistas grybelio.

Kojų ir rankų nagų grybelio gydymo lazeriu didžiausias privalumas yra tas, kad žmogui nereikia vartoti vaistų, o procedūra yra greita, veiksminga, paprasta ir kartais tikrai pigesnė nei gydant grybelinius susirgimus medikamentais. Giliai prasiskverbiantis šildantis lazerio spindulys sunaikina grybelį ir nepažeidžia sveikų audinių.

Pagal atliktus tyrimus, nagų grybelio gydymas lazeriu pagal efektyvumą pralenkia kitus gydymo metodus. Nėra jokio šalutinio poveikio lyginant su medikamentiniu gydymu. Procedūra yra neskausminga, tačiau labai jautriems pacientams pagal poreikį galima nuskausminti tepalu. Užtenka 3-4 procedūrų, o ji kartojama kas 1-2 savaites.

Aknė bei kojų ir rankų nagų grybelio gydymas naujos kartos lazeriu tinka ir kūdikius maitinančioms moterims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.