Dažniausios svorio padidėjimo priežastys

Svorio priaugimas priklauso net nuo to, kaip jūs save vertinate. Neretai žmonės sako, kad pasijutę laimingi jie nustoja daug valgyti, o jų svoris nusistovi. Kiti teigia, kad svorio priauga tuomet, kai yra nelaimingi. Ir vieni, ir kiti viską per daug supaprastina. Svorio priaugimui įtakos turi įvairūs veiksniai. Kasdien užsirašomos mintys, jausmai ir įvykiai gali padėti suvokti, kas svarbu būtent jums.

Paveldimumas - viena rečiausių nutikimo priežasčių.<br>123rf
Paveldimumas - viena rečiausių nutikimo priežasčių.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2012, 2:05 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:20 PM

Nesubalansuota mityba. Gera mityba pirmiausia reiškia pusiausvyrą ir įvairovę. Dažnai net nesąmoningai žmogus užsigeidžia kažkokio maisto, ypač to, kuriame yra daug cukraus ir riebalų. Dvi savaites rašykite dienoraštyje viską, ką per dieną suvalgote. Kiek kartų valgėte picą, mėsainius ar kitą greitą maistą? Kiek dienų nevalgėte pieno produktų arba vaisių ir daržovių? Kiek dienų saldžiai užkandžiavote ar gėrėte alkoholio?

Nepakankama apkrova. Valgote mažiau už kitus šeimos narius, bet vis tiek lengvai priaugate svorio? Ko gero jūsų kūnas sunaudoja mažiau energijos. Po trisdešimties kasmet moters organizme apie 225 gramus raumeninio audinio gali pakeisti riebalai. Medžiagų apykaitos greitis esant ramybės būsenos apie 75 procentus gautų kalorijų paverčia energija. Kuo stambesnis sudėjimas ir kuo labiau išvystyti raumenys, tuo didesnis kūno aktyvumas. Geriausias būdas aktyvumui padidinti yra fizinis krūvis.

Nuobodulys ir depresija. Pasižymėkite, ne tik kiek ir kada valgote, bet ir ar jaučiatės išalkusi. Užsirašykite priežastį, kodėl valgote: jums pasiūlė, buvo laikas valgyti, valgėte, kad nereiktų daryti kažko kito, o gal jums tiesiog buvo liūdna? Valgis suteikia trumpalaikį komforto jausmą, tačiau jeigu jums iš tikrųjų liūdna ar apėmė depresija, valgis tik paaštrins problemą.

Nepakankamas savęs vertinimas. Jei nepasitikite savimi dėl bet kokios priežasties, galite pasąmonėje manyti, kad jūsų kūnas nevertas net menkiausios pagarbos. Toliau ratas gali užsidaryti: savigrauža tik skatins valgyti ir augins svorį.

Netinkami valgymo įpročiai. Svarbu ir kiek bei kada valgote.

Paveldimumas. Jeigu jūsų tėvai turi antsvorį, galėjote paveldėti polinkį tukti. Tačiau paveldimumas - viena rečiausių nutikimo priežasčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.