Į pagalbą šerpetojančioms lūpoms – grietinės kaukė ir masažas dantų šepetuku

Lūpos – viena ploniausių žmogaus odos vietų. Lūpų jautrumas dažnai prilyginamas paakiams. Jei norite džiaugtis sveikomis ir neskilinėjančiomis lūpomis, privalote jomis atsakingai rūpintis. Ypatingos priežiūros lūpos reikalauja žiemą, mat jas tiesiogiai veikia oro temperatūros permainos. Lūpos, pajutusios pirmąsias šalčio apraiškas, ima skilinėti, šerpetotis, rausti. Kasdienis apsauginio lūpų balzamo naudojimas gali jums padėti, bet nuo rimtesnių bėdų neapsaugos. Išvengti lūpų sausumo ir jų skilinėjimo padės tinkama jų priežiūra.

Daugiau nuotraukų (1)

Ana Savicka

Nov 19, 2012, 3:45 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:41 AM

Nekokybiški lūpų dažai taip pat gali būti šerpetojimo priežastis. Jeigu jūsų lūpų oda jautri ir plona, šaltuoju metų laiku geriau nenaudokite ilgai išliekančių lūpų dažų - šie yra dažna lūpų sausumo priežastis.

Jei turite įprotį lūpas laižyti ir kandžioti, pasistenkite atprasti tai daryti. Laižydami lūpas pašalinate nuo jų natūralią riebalų plėvelę, todėl lūpos džiūsta ir šerpetoja žymiau greičiau nei įprastai.

Oro sąlygų kaprizai

Rudenį ir žiemą lūpos labiausiai kenčia nuo šalto vėjo. Jas gali išvarginti ir ryškiau šviečianti saulė. Ruošiatės ilgam pasivaikščiojimui lauke? Pagriebkite su savimi lūpų balzamą.

Lūpų skilinėjimo problemą gali padėti išvengti kremai su vitaminais A ir E. Galite naudoti ir paprastą veido kremą, tačiau lūpoms skirtos kosmetikos efektyvumas bus didesnis. Lūpas galite tepti ir persikų, alyvuogių aliejais.

Jei manote, kad lūpas prižiūrite pakankamai atsakingai, bet šios vis tiek šerpetoja, tikėtina, kad dėl to kalta nusilpusi imuninė sistema. Ją stiprinti turėtumėte visais įmanomais būdais - subalansuota mityba, fiziniu aktyvumu, sveika gyvensena.

Kaip prižiūrėti lūpas?

Gerkite kuo daugiau vandens. Organizmą aprūpinę pakankamu skysčių kiekiu, išvengsite ir lūpų skilinėjimo.

Nelaižykite lūpų. O ypač - būdami lauke. Laižydami lūpas jas drėkinate. Drėgmei išgaravus, jos tampa dar sausesnės.

Valykite lūpas kasdien lygiai taip pat kruopščiai, kaip veido odą. Valymui tinka kosmetinis pienelis, kurį naudojate šalinti veido makiažą, arba augalinis aliejus.

Masažuokite lūpas paprasčiausiu dantų šepetuku. Ši procedūra pagerina kraujotaką lūpų audiniuose.

Vartokite B, A ir E grupių vitaminus ir geležį. Jų gausite ir iš morkų, pomidorų, pieno produktų, jautienos.

Žiemą pasistenkite nenaudoti lūpų kontūro pieštuko. Šis turi savybę sausinti lūpas. Kelis kartus per dieną lūpas drėkinkite riebiu balzamu, vazelinu ar kremu. Prieš dažydamos lūpas pirma patepkite jas balzamu.

Kartą per savaitę palepinkite lūpas kauke. Iš esmės galima nieko ypatingo negalvoti ir ant lūpų tepti tiesiog gryną medų arba alyvuogių aliejų.

Lūpas puikiai drėkina grietinė. Sumaišykite arbatinį šaukštelį grietinės, kelis lašus aliejaus ir kelis lašus citrinų sulčių. Kaukę ant lūpų tepkite storu sluoksniu ir palaikykite 20 minučių.

Lūpas nakčiai patepkite ricinos aliejumi.

Rinkitės priemones, į kurių sudėtį įeina taukmedžio sviestas, vitaminas E, ramunėlių ekstraktas.

Suskeldėjusioms ir šerpetojančioms lūpoms padės ramunėlių žiedų nuoviras. Kelis kartus per dieną nuoviru suvilgytu vatos gabalėliu lūpas tiesiog švelniai pamasažuokite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.