Reta liga pavertė vyrą siaubo filmo personažu (video)

Vos Aleksandras Prokopovas pasirodė NTV televizijos programos „Kalbame ir rodome“ studijoje, susirinkusieji aiktelėjo ir užsimerkė iš siaubo. Šis vyras serga itin reta genetine liga – neurofibromatoze. Liga visiškai pakeitė vyro išvaizdą. Praeiviai, gatvėje išvydę Alkesandrą, nusisuka, rodo į jį pirštais, o kai kurie tvirtina, kad jis nešioja kaukę. A. Propokovui reikia profesionalų pagalbos, tačiau labiausiai jis nori, kad žmonės nustotų jo bijoti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2012, 7:14 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:28 AM

Visas Aleksandro kūnas nuo galvos iki pėdų padengtas dideliais augliais. Tiesa, visi jie nepiktybiški.

A. Propokovas pasakojo, kad jis gimė toks pat, kaip ir kiti kūdikiai. Ant jo kūno nebuvo nė vieno auglio. Visos Aleksandro bėdos prasidėjo po to, kai vaikystėje jam buvo pašalinta įgimta pigmentinė dėmė prie peties.

Pirmieji augliai ant Aleksandro veido pasirodė brendimo laikotarpiu. Kai jam suėjo 25 metai, augliai išplito po visą veidą ir kūną. Augliai skausmingi, karšti ir kraujuoja.

Kiekvieną rytą Aleksandras maudosi po dušu. Po to motina dezinfekuoja ir ištepa vaistais kraujuojančius auglius.

Dabar Aleksandras beveik neišeina iš namų. Kai gerai jaučiasi, padeda mamai buityje: išplauna indus ir grindis. Tačiau daugiausiai Aleksandras žiūri televizorių.

Dabar augliai uždengė vieną A. Propokovo akį. Norėdamas ja matyti, vyras atidengia akį ranka.

Laidos metu Aleksandras vis primindavo, kad aplinkiniams jo bijoti nereikia. Neorofibromatozė genetinė liga, todėl aplinkiniai negali ja užsikrėsti.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.