Šokiruojanti reklama atskleidžia, kaip vystosi vėžys rūkančiojo organizme (video)

Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos institucijų iniciatyva nuspręsta atvirai pademonstruoti, kas įvyksta rūkančio žmogaus organizme, rašo „The Telegraph“. Sveikatos apsaugos departamentas, kovodamas su rūkymu, sukūrė socialinę reklamą, kurioje akivaizdžiai demonstruojama, kaip vystosi vėžinės ląstelės rūkančių žmonių organizmuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-02 17:46, atnaujinta 2018-03-14 01:31

Siužete rodomas vyras, kuris rūko. Visas vėžio vystymosi procesas pavaizduojamas ant cigaretės. Besivystantis auglys šokiravo ne vieną televizijos žiūrovą. Šią reklamą planuojama rodyti dešimt dienų šalies televizijoje. Kai kurie šio filmuko kadrai bus patalpinti ir ant didžiulių reklaminių skydų šalies greitkeliuose.

„Daug žmonių vis dar netiki rūkymo daroma žala ir nesupranta, kas vyksta jų organizmuose po kiekvienos surūkytos cigaretės. Tegul jie pamato vėžį, ateinantį iš tabako gaminių“, - sakė profesorė Sally Davis.

Ši reklama britams kainavo 2,7 mln. svarų sterlingų (apie 11,3 mln. litų), tačiau gydytojai yra įsitikinę, kad pinigai buvo išleisti ne veltui.

„Pastaruosius aštuonetą metų mes gana atsargiai kalbėjome su žmonėmis apie rūkymo sukeliamas problemas ir nesulaukėme jokių rezultatų. Todėl dabar mes turime elgtis kur kas ryžtingiau. Britai turi suprasti, kad rūkymas – tai ne pasirinktas gyvenimo būdas, o pražūtinga priklausomybė, vedanti ligų ir mirties link. Atsisakyti šio žalingo įpročio labai sunku, todėl klipas turėtų būti papildoma motyvacija tiems, kurie nori mesti rūkyti“, – tvirtino „Cancer Research UK“ centro generalinis direktorius Harpalas Kumara.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.