Pirmoji pagalba užgulusioms ausims - kramtomoji guma ir aliejus

Ausų uždegimas - bjauri liga, tačiau lygiai toks pat nemalonus gali būti po ligos susilpnėjusios klausos jausmas. Galite išmėginti šias priemones klausai sustiprinti. Beje, jos gali padėti sustiprinti klausą ir ne dėl ausų uždegimo šiek tiek neprigirdintiems žmonėms (tačiau, žinoma, ne tada, kai kurtumas toli pažengęs, o jo priežastys itin rimtos).

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Motiejūnienė

Feb 27, 2013, 9:58 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:53 PM

Po ausų uždegimo susilpnėjusią klausą padeda atstatyti žandikaulių masažas - galima kramtyti kramtomąją gumą arba atitinkamai po kelias minutes kelis kartus per dieną aukštyn-žemyn judinti žandikaulį.

Ginkmedis mažina spengimo ausyse simptomus, kurie gali išsivystyti į rimtesnius sutrikimus ir net kurtumą. Ginkmedžio preparatų galima nusipirkti vaistinėse. Jie skatina kraujotaką net smulkiausiose kraujagyslėse, todėl geba teigiamai paveikti ir susilpnėjusią klausą.

Prieš miegą nuvalykite ir sutrinkite česnako skiltelę, ją užpilkite keliais lašais kamparo aliejaus, mišinį įsukite į marlę ir įkiškite į ausį. Palaukite, kol atsiras šioks toks deginimo pojūtis, tada išimkite. Tokį būdą senovėje vartojo jogai - jie teigė, kad tai vienas efektyviausių klausos atstatymo būdų.

Alfa lipoinė rūgštis ir vitaminas E gali sumažinti riziką klausai dėl antibiotikų ar kitų vaistų neigiamos įtakos.

Vietoj arbatos ruoškite melisų nuovirą. Šaukštą melisų arbatos užpilkite stikline verdančio vandens, palikite nusistovėti ir gerkite tris kartus per dieną.

Suvalgykite kasdien po ketvirtadalį citrinos kartu su žievele - po kelių savaičių turėtumėte pajusti, kad klausa paaštrėjo. Tik nevalgykite citrinos ryte ant tuščio skrandžio.

Klausą gerina migdolų aliejus - du kartus per dieną į kiekvieną ausį lašinkite po penkis lašus pašildyto migdolų aliejaus.

Glutationas - veiksmingas antioksidantas, jis gali būti naudingas ir klausai. Įrodyta, kad papildydami savo organizmą šiuo antioksidantu, galite apsaugoti klausos nervus ir net sumažinti su amžiumi didėjančią žalą klausos centrams smegenyse. Preparato galite nusipirkti arba vartoti produktus, kuriuose jo yra - pavyzdžiui, tai mėlynės, gysločiai, raudoni vaisiai.

Manoma, kad neprigirdintiems klausą gali pagerinti kadagio uogos. Tris valgomuosius šaukštus kadagio uogų užpilkite puse stiklinės degtinės, sandariai uždarykite. Tamsioje vietoje vis pakratydami palikite nusistovėti tris savaites. Antpilo lašinkite į ausis po tris lašus prieš miegą.

Galite paruošti ir aliejinio kadagių tirpalo: pasirinktą indą iki pusės pripildykite, užpilkite iki viršaus alyvų aliejumi. Indą karšto vandens vonelėje pakaitinkite 3-4 valandas (ir taip tris dienas iš eilės). Paskui perkoškite ir prieš miegą įlašinkite į kiekvieną ausį po 3 lašus.

Susmulkinkite porą česnako galvučių, užpilkite stikline alyvų aliejaus. Sandariai uždarykite, palaikykite saulėje dešimt dienų, paskui nukoškite, įlašinkite kelis lašus eukalipto aliejaus. Laikykite šaldytuve, tamsaus stiklo inde. Prieš lašindami į ausį pašildykite. Tinka ir nuo ausų uždegimo.

Daugiau straipsnių apie sveikatą ir organizmo stiprinimą ieškokite specialioje rubrikoje "Sveikatos gidas". 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.