Skystas chlorofilas – geros sveikatos sergėtojas

Nepaisant kiek nemalonaus dumblių skonio, skystas chlorofilas - tikras sveikatos šaltinis, kuris nuo seno vertinamas dėl savo naudingų savybių ir vitaminų gausos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 12, 2013, 2:33 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:11 AM

Chlorofilas - žalios spalvos augalinis pigmentas, sugeriantis saulės šviesą bei paverčiantis ją energija. Jis išgaunamas iš dumblių, eglių spyglių ir javų želmenų. Chlorofilas turi panašią molekulinę struktūrą, kaip ir hemoglobinas - medžiaga, kuri kraują paverčia raudonu ir yra atsakinga už organizmo aprūpinimą deguonimi.

Anot specialistų, skystas chlorofilas gali padidinti eritrocitų kiekį kraujyje, šitaip paskatindamas deguonies pernešimo procesus, suteikdamas daugiau energijos ir pagerindamas bendrą organizmo būklę. Bet tai dar ne viskas - chlorofilas turi priešuždegiminių savybių, yra puikus antioksidantas ir antiseptikas, gydantis žaizdas, opas ir pragulas. Jame taip pat gausu biologiškai aktyvių mineralinių medžiagų: magnio, vitaminų K ir C, geležies, kalcio, kalio, natrio, cinko ir kitų žmogaus organizmui būtinų medžiagų.

Šis natūralus gamtos produktas - puikus nemalonaus burnos kvapo naikintojas ir žarnyno veiklos gerintojas. Tyrimų duomenimis, chlorofilas valo organizmą nuo kancerogeninių medžiagų ir saugo žmogaus kūną nuo DNR pakitimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.