Chlorofilas - žalios spalvos augalinis pigmentas, sugeriantis saulės šviesą bei paverčiantis ją energija. Jis išgaunamas iš dumblių, eglių spyglių ir javų želmenų. Chlorofilas turi panašią molekulinę struktūrą, kaip ir hemoglobinas - medžiaga, kuri kraują paverčia raudonu ir yra atsakinga už organizmo aprūpinimą deguonimi.
Anot specialistų, skystas chlorofilas gali padidinti eritrocitų kiekį kraujyje, šitaip paskatindamas deguonies pernešimo procesus, suteikdamas daugiau energijos ir pagerindamas bendrą organizmo būklę. Bet tai dar ne viskas - chlorofilas turi priešuždegiminių savybių, yra puikus antioksidantas ir antiseptikas, gydantis žaizdas, opas ir pragulas. Jame taip pat gausu biologiškai aktyvių mineralinių medžiagų: magnio, vitaminų K ir C, geležies, kalcio, kalio, natrio, cinko ir kitų žmogaus organizmui būtinų medžiagų.
Šis natūralus gamtos produktas - puikus nemalonaus burnos kvapo naikintojas ir žarnyno veiklos gerintojas. Tyrimų duomenimis, chlorofilas valo organizmą nuo kancerogeninių medžiagų ir saugo žmogaus kūną nuo DNR pakitimų.