Ant operacinės stalo geriau gultis ryte

Vėlyva popietė – ne pats geriausias laikas operacijai. JAV mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad tam tikri nepageidaujami reiškiniai dažnesni po operacijų, kurios buvo atliktos vėliau nei 15 valandą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2013, 5:12 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:58 PM

Mokslininkai ištyrinėjo per 90 tūkstančių operacijų įrašų ir pacientų ligos istorijų. Jie pastebėjo, kad neigiamos su anestezija susijusios reakcijos – dažniausiai skausmas ar pykinimas – dažniau pasireikšdavo po operacijų arba procedūrų, atliktų vėlyvą popietę.

Pavyzdžiui, pykinimas ir vėmimas po operacijos kamavo tris kartus daugiau pacientų, kurių operacija prasidėjo 15 valandą, palyginti su tais, kurie ant operacinės stalo atsigulė 8 valandą ryte. Pastarieji po operacijos patyrė ir mažiau skausmo.

Tyrimo autoriai tvirtina, kad tai gali lemti kelios priežastys. Viena jų – gydytojų nuovargis. Be to, popietės valandomis keičiasi ligoninės personalo pamainos.

Taip pat gali būti, kad po pietų žmonės tampa jautresni skausmui, neatsparūs pykinimui – iš dalies ir dėl to, kad visą dieną laukdami operacijos jie patyrė nemažai streso, be to, negavo valgyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.