Vieniši vyrai patalynę keičia vos 4 kartus per metus

Panašu, kad dulkių erkučių irštva – vienišų vyrų pataluose. Naujausias tyrimas atskleidė, kad vidutiniškai vienišiai patalynę keičia vos 4 kartus per metus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:31 PM

Vengti reikėtų 18–25 metų vienišių lovų, nes būtent šioje amžiaus grupėje nevalų yra daugiausia. O štai moterys tokių problemų neturi – jos patalynę keičia beveik kas 3 savaites. Kartu gyvenančios poros patalynę keičia dar dažniau – vidutiniškai kas dvi savaites. Na, o štai šis faktas tikriausiai nieko nenustebins – 81 proc. porų už skalbinius yra atsakinga būtent moteris.

Tiems, kurie teigė, kad patalynę keičia rečiau nei kas 3 mėnesius, buvo užduotas paprastas klausimas: „Kodėl?“

49 proc. vyrų atsakė jaučiantys, kad 3 mėnesiai – tinkamas laiko tarpas patalams ant lovos. 24 proc. sakė, kad patalus keičia tik tuomet, kai sulaukia svečių. 22 proc. teigė, kad tiesiog nėra reikalo juos keisti anksčiau, mat šie, iš pažiūros, švarūs. 5 proc. atskleidė, kad jiems tiesiog nusispjauti.

Paklausus, ar vyrai keisdavo patalynę po to, kai pas juos pasisvečiuodavo draugai ar artimieji, tik 32 proc. atsakė „taip“.

Tyrimas atskleidė ir tai, kad vienišiai dažniausiai turi vos vieną patalynės komplektą, kai vienišos moterys – net tris.

Mokslininkai yra sunerimę dėl kai kurių elementarių higienos normų nepaisymo. „Nešvariuose pataluose – dešimtys tūkstančių negyvų odos ląstelių, kurių ant patalų daugėja su kiekviena naktimi. Mėnesių mėnesiais nekeisdami patalynės žmonės rizikuoja sulaukti naujų gyventojų namuose – patalynės erkučių, kurios gali sukelti čiaudulį, astmą ar alerginį rinitą“, – perspėja mokslininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.