Kompiuteriniai žaidimai – efektyvi smegenų mankšta

Kalifornijos universiteto mokslininkai teigia, kad jų sukurtas žaidimas „NeuroRacer“ „atjaunina“ pensinio amžiaus žmonių smegenis. Stebėjimų rezultatai buvo tokie geri, kad palyginus pensininkus ir 20–mečius, žaidžiančius šį žaidimą, garbingo amžiaus žmonės pasirodė esą gerokai pranašesni už net 4 dešimtimis jaunesnius kolegas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2013, 8:28 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:43 PM

Žaidimas „NeuroRacer“ – lyg smegenų mankšta, kuri gali padėti smegenims funkcionuoti tinkamai net ir esant labai senyvo amžiaus.

Žaidimo eiga yra labai paprasta: senjorai, pasitelkdami žaidimų pultelį, valdo automobilį, važiuojantį įvairiomis trasomis. Vairuojant mašiną nuolat pasirodo gausybė įvairių ženklų, tačiau senjoras mygtuką paspausti turi tik pamatęs vieną specifinį ženklą, apie kurį yra įspėtas iš anksto.

Šis eksperimentas parodė, kad 12 valandų per mėnesį skyrę šiam žaidimui, senjorai pademonstravo neįtikėtiną atminties pagerėjimą, didesnį susitelkimą ir akivaizdžiai pagerėjusį gebėjimą daryti keletą dalykų vienu metu.

„NeuroRacer“ sukūręs Adamas Gazzaley tiki, kad šis žaidimas smegenis mankština kur kas geriau, nei tai daro senolių pamėgti kryžiažodžiai ar klasika tapę kortų žaidimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.