Neįtikėtinai retu vilkolakio sindromu serga visi šeimos nariai

Nepalietė Devi Budhathoki (38 m.) visą gyvenimą kenčia nuo ligos, dėl kurios padidėjo viso kūno, įskaitant veidą, plaukuotumas. Nors vilkolakio sindromas yra itin retas sutrikimas (per praėjusius 300 metų pasaulyje buvo užfiksuota tik 50 tokios ligos atvejų), jį paveldėjo ir trys D.Budhathoki vaikai: Manjura (14 m.), Niraj (12 m.) ir Mandira (7 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-06 22:28, atnaujinta 2018-02-20 13:29

„Labiausiai man gaila ne savęs, o vaikų. Bendraklasiai nuolat iš jų tyčiojasi...

Mano vaikai kalba apie naują gyvenimą nuo pat tos akimirkos, kai sužinojome, kad sostinėje veikiančios ligoninės medikai pasiryžo mus gydyti. Mano sūnus Niraj sakė savo draugams, kad jis sugrįš turėdamas naują veidą ir niekas nebegalės iš jo šaipytis“, - pasakojo D.Budhathoki.

Vilkolakio sindromu vadinamas sutrikimas iš tiesų yra hipertrichozė. Ši liga gali pasireikšti kūdikystėje ar bręstant, lengvesne ar sunkesne forma. Bet kokiu atveju neįmanoma pagydyti hipertrichozės, vienintelė išeitis – plaukų šalinimas.

Spalio pabaigoje Devi ir trims jos vaikams buvo atliktas plaukų šalinimas lazeriu. Nors po šios procedūros gali atsirasti randų ar padidėti odos jautrumas, Budhathoki šeimai pasisekė ir jie, kaip svajojo Niraj, džiaugiasi naujais veidais.

Tačiau tai, kas vieniems tapo prakeiksmu, kitiems atrodo kaip išsigelbėjimas. JAV ir Kinijos mokslininkai nustatė vadinamąjį „vilkolakio geną“. Tai reiškia, kad medikai pradėjo kurti vaistus, kurie panašią genų mutaciją sukeltų plaukus norintiems susigrąžinti nuplikusiems žmonėms. Tačiau mokslininkai perspėja, kad nuplikimo gydymas tokiais preparatais gali būti įmanomas tik po daugelio metų. Didžiausia kliūtis – priversti plaukus augti ne ant viso kūno, o tik ant galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.