Nugalėti peršalimo ligas padeda ir eteriniai aliejai

Nors medikai dar neskelbia gripo epidemijos, darželiuose ir mokyklose jau pilna sloguojančių ir kosinčių vaikų. Ar aromaterapija gali padėti sergantiesiems kvėpavimo takų ligomis?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2013, 10:52 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:33 AM

Aromaterapijos specialistai tikina, kad taip. Ypač tam tinka eukaliptų, pipirmėčių ir kamparo eteriniai aliejai. Jie palengvina kvėpavimą, išvalo nosies gleivinę, nuo jų gerėja miegas.

Kaitinami specialioje lempoje ar elektriniu garintuvu lakūs junginiai pripildo patalpas. Taip ne tiktai dezinfekuojamas oras, bet ir stabdomos viršutinių kvėpavimo takų infekcijos, virusų dauginimasis, atpalaiduojami kvėpavimo takai.

Eukaliptų eterinis aliejus slopina bakterijų ir virusų poveikį. Jis tinka ne tik persišaldžius, bet ir tuomet, kai kamuoja astma, laringitas, plaučių uždegimas. Ši natūrali gydymo priemonė stabdo virusų plitimą, stiprina imuninę sistemą, atpalaiduoja užsikimšusius nosies kanalus.

Pipirmėčių aliejus padeda karščiuojant, taip pat kai kamuoja laringitas, bronchitas, rinitas, netgi migrena. Jis skatina prakaitavimą, valo nosies kanalus ir sinusus, lengvina atsikosėjimą, mažina skausmą, spazmus.

Kamparo eterinis aliejus stimuliuoja kvėpavimo sistemos darbą, pasižymi antiseptinėmis savybėmis. Jis atpalaiduoja kvėpavimo takus, todėl efektyvus peršalus, susirgus gripu, bronchitu.

Jeigu aliejų garinate specialia lempa, būtina kruopščiai skaičiuoti eterinių aliejų lašus, stebėti, ar nepasibaigė vanduo, ar eterinis aliejus nepradėjo degti. Svarbi ir lempos kokybė. Gera laikoma tokia, kurioje atstumas tarp žvakutės ir indo vandeniui yra apie 10-12 centimetrų, o inde turi tilpti nuo 100 mililitrų iki pusės stiklinės vandens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.