Akustinės bangos naikina celiulitą ir dailina kūno formas net Madonnai

Šveicariškas riebalinį sluoksnį mažinantis ir kūno formas dailinantis bei celiulitą naikinantis aparatas „D-Actor”® gali būti pavadintas aparatu tinginiams. Tiksliau, tiems, kurie nori sulieknėti, bet jau seniai netiki nei stebuklingomis piliulėmis, nei dietomis. Aparatą, kurio poveikį išbandė pati Madonna, neseniai įsigijo dietologijos klinika „Dietos sistema”.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Adomaitytė

2014-01-22 16:36, atnaujinta 2018-02-17 05:42

Medicininis aparatas „D-Actor”®, skleidžiantis akustines bangas prieš keletą metų žaibiškai išpopuliarėjo pasaulyje. Nauja gydymo procedūra padeda atsikratyti antsvorio, sėkmingai mažina riebalinį audinį, o tuo pačiu ir kūno apimtis, gydo celiulitą ir, pavyzdžiui, nėštumo strijas, gerina odos būklę, raumenų tonusą ir netgi gali būti rekomenduojamas kaip sveikatinanti masažo priemonė.

Aparatą įsigijo Madonna

Patikėjusi šveicarų mokslininkų sukurta kovos su celiulitu priemone, aparatą „D-Actor”® įsigijo pasaulio popmuzikos legenda – tobulas kūnas formas puoselėjanti Madonna. Tiesa, žvaigždė nevaikšto į procedūras grožio ar dietos klinikose – tūkstančius svarų kainuojantį aparatą Madonna turi namuose. „Akustinės smūgio bangos padeda naikinti celiulitą”, – dienraščiui „Daily Mail” tvirtino gydymą akustinių bangų aparatu „D-Actor”® siūlančio Londono SPA savininkas Esheras Fieldgrassas. Klientės mielai pasidailina kūno formas – šlaunis, užpakaliukus, rankas, pilvukus. Tačiau, anot brito, vien aparatas stebuklo nepadarys – Madonna sportuoja ir rūpinasi savo kūnu, taisyklinga mityba.

Tačiau norint padailinti kūno formas ar atsikratyti celiulito nereikia tūkstančių svarų ar kelionės į Londoną. Neseniai šį šveicarišką aparatą įsigijo Vilniaus dietologijos klinika „Dietos sistema”. Keliolika pacientų jau išbandė akustinių bangų poveikį ir džiaugiasi rezultatais – pastebimai išnyko celiulitas, sumažėjo riebalinis sluoksnis, pagerėjo odos būklė ir estetinis vaizdas.

Greitas svorio metimas – klaida

Dietologijos klinikos „Dietos sistema” gydytoja dietologė Edita Gavelienė sako, kad antsvorio turintys žmonės, išbandę galybę dietų ir liekninamųjų preparatų, patenka į užburtą ratą – ištirpę kilogramai grįžta. Jie jaučiasi nusivylę – nepadeda net badavimas, o tai, anot dietologų, ir yra didžiausia klaida. Greitas svorio metimas dažnai neduoda jokios naudos. Svorio mažinimas ir taisyklingos mitybos įpročiai bei fizinis aktyvumas yra ilgalaikė strategija, kurią sudaryti ir jos laikytis padeda gydytojas dietologas. Šveicariškas bendrovės „Storz Medical AG” aparatas „D-Actor”®, anot E.Gavelienės, savaime nėra stebuklingas daiktas – akustinių bangų poveikis skaidant riebalus turi būti derinamas su taisyklinga mityba ir fiziniu aktyvumu, tik tada poveikis bus matomas ir ilgalaikis.

Akustinių bangų poveikis – kas tai?

Akustinių bangų terapija (ABT) – tai medicininė riebalinio audinio šalinimo technologija, pagrįsta Šveicarijos kompanijos „Storz Medical AG” mokslininkų klinikiniais tyrimais. Akustinių bangų terapija – tai pirmasis neinvazinis riebalų šalinimo iš organizmo metodas, garantuojantis efektyvų ir ilgalaikį poveikį. Aparatas „D-Actor”® generuoja aukštos amplitudės trumpus akustinius impulsus – smūgines bangas, kurios riebalų ląstelėse (lipocituose) skatina riebalų skilimą ir jų pašalinimą iš organizmo. Akustinės bangos stimuliuoja audinių kraujotaką, mikrocirkuliaciją ir metabolizmą. Lipocituose skaldomi riebalai, atsipalaidavusios laisvosios riebalų rūgštys ir glicerolis pašalinami limfos ir kraujo keliu. Akustinės bangos mažina oksidacinį stresą riebaliniame audinyje bei skatina katabolinių produktų pernešimą į kepenis, kur jie naudojami energijos metabolizmui. „D-Actor”® skleidžiami aukštos amplitudės trumpi akustiniai impulsai nepažeidžia aplinkinių audinių, kraujagyslių, nervų, todėl nesukelia nudegimo, nepalieka randų. Kartu yra mažinamos ir lyginamos strijos, ABT metodas praverčia ir gydant celiulito pažeistą odą. Procedūros atliekamos asmenims nuo 18 metų, tačiau nerekomenduojamos sergant hipertenzija, esant odos pažeidimams, sergant vėžiu, esant išsiplėtusioms venoms ir nėštumo bei žindymo laikotarpiu.

Procedūros ir poveikis

Pasak gydytojos dietologės E.Gavelienės, procedūros šveicarišku aparatu „D-Actor”® gali būti paskirtos pacientui – tiek moteriai, tiek vyrui, kurio bendras kūno masės indeksas neviršija 35. Prieš tai žmogus ištiriamas, nustatomas jo kūno masės indeksas, riebalų procentas, atliekami kiti tyrimai. Procedūrų skaičius ir trukmė skiriami taip pat individualiai – gali būti paskirta 8 ar 10 procedūrų, kurių trukmė nuo pusės valandos iki valandos ar net 1,5 val. „Procedūras galima atlikti per pietų pertrauką, o po to iškart grįžti į darbą, vairuoti automobilį. Pacientas nejaučia nei skausmo, nei diskomforto – nors smūginės akustinės bangos juntamos, tačiau mėlynių ant kūno tikrai nelieka, – juokiasi E.Gavelienė. – Žinoma, parą po procedūros negalima vartoti alkoholio ir saldumynų, o tą pačią dieną būtina išgerti 1,5–2 l vandens. Iš esmės procedūra skirta riebalų metabolizmo skatinimui – akustinės bangos juos atpalaiduoja, o po to organizmas pats riebalus pašalina”. Paplitę intervenciniai riebalų nusiurbimo metodai, anot E.Gavelienės, yra brangūs ir skausmingi, pacientui po riebalų nusiurbimo reikia nuskausminamųjų vaistų, gydymo kurso, ant kūno netgi gali likti randų, tokias procedūras galima atlikti ne dažnai. „Tai yra rimtos operacijos”, – įsitikinusi gydytoja dietologė.

Tobulos kūno formos – po mėnesio

Anot E.Gavelienės, skiriant procedūrų šveicarišku aparatu „D-Actor”® kursą, pacientui rekomenduojama laikytis taisyklingos mitybos. Jei žmogus laikosi gydytojų rekomendacijų, tikrai nori sveikiau ir gražiau atrodyti, efektas juntamas po kelių procedūrų, bet baigus kursą, procesai dar vyksta. Procedūras galima atlikti dietologijos klinikoje „Dietos sistema” kas dvi–tris dienas. Priklausomai nuo paciento būklės visa programa gali būti baigta ir rezultatas pasiektas netgi per 3–4 savaites. Maksimalus procedūrų skaičius vieno kurso metu – 12. Jei reikia, po trijų mėnesių procedūrų kursą galima kartoti. Negąsdina ir procedūrų kainos – viena procedūra kainuoja nuo 50 litų, priklausomai nuo probleminės kūno vietos. Kiek reikės procedūrų, kad būtų pasiektas norimas rezultatas nustatys gydytojai dietologai kiekvienam individualiai, atlikę kūno sudėties analizę. „Pirmieji teigiami pokyčiai jau būna matyti ir po savaitės, nors dažniausiai taikomas 3-4 savaičių kursas, – teigė E.Gavelienė. – Pastebimai sumažėja riebalinio audinio sankaupos, mažėja ir gražėja kūno apimtys, stangrėja oda, sumažėja celiulito požymiai. Poveikis celiulitui – akivaizdus, odos būklė gerėja, mažėja „apelsino žievės” vaizdas. Celiulito pažeistuose audiniuose yra sulėtėjęs metabolizmas, sumažėjęs jungiamojo audinio pertvarėlių (septum) elastingumas. Akustinės bangos didina septum elastingumą, gerina kraujotaką bei limfotaką, didina odos tonusą bei mažina odos bangeles. Aparatu „D-Actor”® kiekvienam pacientui individualiai gydomos ar dailinamos probleminės vietos – vieniems reikia sumažinti pilvukus, kitiems – padailinti šlaunis, užpakaliuką, rankas… Tik reikia panorėti ir moterys vasarą galėtų visos su bikiniais paplūdimiuose be kompleksų vaikščioti”, – juokėsi gydytoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.