Vos vienas apkabinimas gali pražudyti reta liga sergantį vaiką

8-erių Rhysas Williamsas niekuomet nepajaus motinos bučinio prieš miegą ar tvirto jos apkabinimo prieš išeinant į mokyklą – vaikas serga pūsline epidermolize, dėl kurios jo oda tampa nusėta pūslėmis ir atviromis žaizdomis, jei tik šis prie ko nors prisiliečia. Rhyso motina Tanya Moores kas dieną tvarsto savo vaiką ir vis dar bando susitaikyti su mintimi, kad savo sūnaus apkabinimo ši niekuomet nepajaus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2014, 11:05 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:35 AM

„Sakoma, kad pūsline epidermolize sergantys žmonės išgyvena iki 30-ties, tačiau mes girdėjome apie daugelį atvejų, kuomet vaikų gyvybė užgęsta kur kas anksčiau – juos pasiglemžia odos vėžys. Žinojimas, kad Rhyso galime netekti bet kurią dieną, tiesiog drasko man širdį“, – per interviu su „Bolton News“ ašaras tramdė T.Moores.

Rhysas puikiai suvokia, kad gyventi jam liko kur kas mažiau nei kitiems vaikams, tad visai neseniai jis sudarė savo norų sąrašą. Pirmajam norui išsipildyti buvo lemta itin greitai. Rhysas svajojo praleisti dieną su ugniagesiais, tad rūpestingoji mama pasirūpino, kad ši svajonė taptų realybe.

„Kai prie ugniagesių stoties mes atrišome Rhysui akis, jį apėmė euforija. Jis buvo toks laimingas ir vis dėkojo už šitokį nuostabų siurprizą – mano širdis džiaugėsi kaip niekad“, – prisiminė Tanya.

Pūslinės epidermolizės išgydyti neįmanoma, tačiau vengiant karščio ir vartojant tinkamus medikamentus ligos padarinius galima sušvelninti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?