Kokias ligas nulemia žmogaus charakterio savybės?

Šykštumas

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2014, 10:48 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:45 PM

Šykštumas

Šykštuoliai dažnai skundžiasi širdies ir kraujotakos problemomis. Šiems žmonėms nelengva ištraukti iš piniginės vos keliasdešimt centų už bandelę - už ką nors mokėdami jie nuolat patiria stresą. Dėl to šykštuolių organizme yra daugiau stresą sukeliančių hormonų - adrenalino, kortizolio, o tai baigiasi chroniškais kraujagyslių spazmais. Pirmiausia reaguoja galvos smegenų kraujagyslės, kurios yra jautresnės. Dėl šios priežasties šykštuolius dažnai kamuoja migrena ar ištinka net insultas.

Bailumas

Pirmasis organas, kuris reaguoja į baimę - inkstai. Antinksčiai išskiria į kraują daugiau adrenalino ir noradrenalino, kurie virsta toksinėmis medžiagomis. Pastarasiosios patenka į inkstus. Dėl to suaktyvėja veikla hormonų, kurie siaurina kraujagysles ir tokiu būdu padidina arterinį kraujospūdį. Neatsitiktinai hipertonija siejama su inkstų problemomis.

Arogancija

Žmonės, kurie laiko save protingesniais ir geresniais už kitus, neįtaria, jog būtent toks požiūris gali sukelti psichikos ligą ar skrandžio opą. Jie nesikreipia į aplinkinius pagalbos ir yra panašūs į ugnikalnį, kuris tuoj tuoj išsiverš. Arogantiški žmonės dažniau kenčia nuo opų, virškinamojo trakto, psichinio pobūdžio sutrikimų, artritų.

Gobšumas

Priešingai nei šykštuoliai, kurie iki minimumo riboja savo poreikius, gobšuoliai nori susigriebti viską ir daug. Kai jiems tenka išsiskirti su kokiu nors daiktu, jie labai pergyvena. Gobšuoliai dažnai kenčia nuo vidurių užkietėjimo, sutrikusios medžiagų apykaitos, susilpnėjusio imuniteto.

Dėl šių priežasčių silpsta organizmo savireguliavimo mechanizmas, o tai gali sukelti vėžinius susirgimus. Pirmasis nelaimės signalas - nuolatiniai peršalimai, kurie silpnina imuninę sistemą.

Įniršis

Greitai supykstantys žmonės, kuriems barniai yra tarsi sielos balzamas, kenčia nuo alergijų. Pastovūs nervų sistemos dirgikliai verčia imunines ląsteles nuolat būti „kovinės parengties“. O imuninių ląstelių veiklai sutrikus pasireiškia alergijos.

Liūdesys

Kas laukia melancholiško, liūdėti linkusio žmogaus? Nuo to pirmiausia kenčia kvėpavimo organai: plaučiai, gerklė, bronchai, kuriems įtakos turi ir žmogaus emocijos. Nesugebėjimas atvirai išreikšti jausmus ir išlieti savo džiaugsmą, - kad ir po aistringų meilės žaidimų,- gali sukelti astmą ar bronchų spazmas.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?