Pilvas – lyg nėščiosios, bet kūdikio nėra

Moteris, kurios pilvas išsipūtė kaip balionas, nustėro sužinojusi, kad dėl to kaltas ne nėštumas – paaiškėjo, kad jos pilve – didžiulė cista. Įvairūs kiaušidžių dariniai - dažna moterų problema. Kiaušidžių auglys gali atsirasti maždaug vienai moteriai iš dešimties.  Dažniausiai tai būna nepiktybiniai dariniai, tačiau jeigu jie neišnyksta, turi būti pašalinti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-11 08:01, atnaujinta 2018-02-14 17:59

Bendradarbiai klausinėjo, kada gimdys

Glazge gyvenanti Lorna Fulton (44 m.) niekada nebuvo iš lieknųjų. Su vyru Stewartu jie bergždžiai bandė susilaukti vaiko. Kai gydytojai pasakė, kad natūraliai tai nepavyks, ir pasiūlė pagalbinio apvaisinimo procedūras, moteris ėmė laikytis dietos, manydama, kad tai jai padės pastoti.

Po kelių mėnesių Lorna numetė 12 kilogramų. Tačiau netrukus svoris ir vėl ėmė augti, nors moteris laikėsi dietos. Lorna išsipūtė kaip balionas. Moteris patikėjo, kad išsipildė stebuklas – ji vylėsi esanti nėščia. „Bendradarbiai net ėmė klausinėti, kada gimdysiu“, - pasakojo Lorna.

Tačiau paaiškėjus, kad nėštumo testas yra neigiamas, moteris išsigando blogiausio.

Lorna buvo pasiųsta į ligoninę. Ten po tyrimų paaiškėjo, kad jos pilve – didžiulė cista, pilna skysčio.

Operacijos metu medikai iš cistos surinko keliolika litrų skysčio, o po to pašalino gimdą ir kiaušides. „Guldamasi po skalpeliu atsisveikinau su motinyste. Bet tai buvo vienintelė galimybė man gyventi“, - pasakojo Lorna.

Gydytojai teigia, kad kiaušidžių cistos išsivysto dažnai, tačiau dažniausiai jos nekelia grėsmės. Pavojingos tiktai tos, kurios yra didesnės nei įprasta arba blokuoja kraujo patekimą į kiaušides.

Šešiasdešimtmetės pilvas - lyg gimdyvės

Prieš keletą metų Santariškių klinikų ginekologams taip pat teko iš moters pilvo pašalinti didžiulį - devynis kilogramus svėrusį 40 centimetrų skersmens gerybinį darinį. 59 metų Ana U. iš Švenčionių rajono atrodė taip, tarsi moteris būtų devintą mėnesį nėščia.

„Laikraštyje buvo parašyta, kad užsienyje viena močiutė išnešiojo ir pagimdė anūkę. Kai pradėjo didėti mano pilvas, juokavome: o gal ir aš anūkės laukiuosi?" - šypsojosi vilniečių medikų pacientė.

Kai jos pilvas pradėjo didėti, Ana iš pradžių pamanė, kad gal ji mažiau vaikšto, mažiau dirba, daugiau ilsisi, tad ir pilnėja? „Po mėnesio dar kartą pamaniau: kažkas negerai. Bet skausmo nejutau. Dirbau, kaip visada: esu pripratusi vaikščioti, nešioti, kibirus tampyti. Gulėti - ne mano charakteriui", - pasakojo moteris.

Pilvas netrukus tapo panašus į besilaukiančios moters pilvą.

Su namiškiais kartą ji pasvarsčiusi: gal kepenys? O gal suvalgiusi ką ne taip, tad ir išpūtė pilvą? Gal praeis?

Bet vieną rytą moteris pajuto skausmus dešiniajame šone, staiga pasijuto netekusi jėgų. Ana buvo nugabenta į sostinę, Santariškes.

Operacija truko porą valandų.

Pažeidė tulžies pūslę

Gydytojai mano, kad tokio dydžio auglys turėjo augti ne mažiau nei pusę metų, o gal ir dar ilgiau.

Auglio skersmuo buvo 40 centimetrų, o literatūroje rašoma, kad šios rūšies augliai gali išaugti iki 50 centimetrų skersmens.

Pavojingiausia tai, kad auglys galėjo trūkti, moteris galėjo nukraujuoti. Be to, kuo didesnis auglys, tuo daugiau aplinkinių organų gali būti pažeista, tuo sudėtingesnė operacija. Anai auglys buvo pažeidęs tulžies pūslę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.