Kodėl ant pilvo verta turėti šiek tiek riebalų?

Kas antra moteris, sverianti mažiau nei reikia, dėl estrogenų trūkumo patiria ovuliacijos, kiaušidžių veiklos sutrikimus. Tokia moteris rizikuoja niekada nesusilaukti kūdikio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:56 PM

Gydytojai šiuo metu propaguoja mintį, jog vis dėlto verta turėti šiek tiek lašinukų. Pavyzdžiui, kad ir dėl to, jog organizme, turinčiame mažai riebalinio audinio, kinta estrogenų lygis, o šie hormonai apsaugo nuo osteoporozės, grasinančios kaulų lūžiais.

Kas antra moteris, sverianti mažiau nei reikia, dėl estrogenų trūkumo patiria ovuliacijos, kiaušidžių veiklos sutrikimus. Tokia moteris rizikuoja niekada nesusilaukti kūdikio.

Liesų moterų mityboje paprastai stinga kalcio bei būtino jam pasisavinti vitamino D, taip pat daugelio kitų kaulams svarbių medžiagų – magnio, boro, fluoro ir kitų. Todėl lieknos moterys ypač linkusios į osteoporozę, dantų ėduonį.

Riebalų sluoksnis atlieka dar vieną svarbų vaidmenį – jis saugo kūną nuo šilumos praradimo. O švedų mokslininkai neseniai atskleidė, kad stambius klubus turinčios moterys daug rečiau suserga širdies ligomis bei cukralige.

Jeigu moteris nuolat mažai valgo ir ilgesnį laiką atsisako sviesto, sūrio, grietinės, tai gali labai pakenkti jos sveikatai. Jai ima trūkti vitamino A, todėl gali išsivystyti regėjimo problemų. Pavyzdžiui, moteris ims blogiau matyti prieblandoje ar naktį.

Vengiant riebesnio maisto, kenkiama ir išvaizdai. Norinčios turėti gražią, lygią odą bei blizgančius plaukus, tvirtus nagus privalo valgyti žuvies, riešutų, avokadų, augalinio aliejaus, neatsisakyti kiaušinių bei mėsos.

Nereikia jų valgyti per daug, nes nutukimas ne mažiau kenksmingas nei pusbadės dietos. Bet nereikia užmiršti, kad sublogdama moteris gali greičiau pasenti.

Ne veltui prancūzai sako: „Moteris turi pasirinkti – arba veidas, arba figūra“. Brandaus amžiaus moterys, sumažinusios svorį, atrodo ir suvargusios, ir daug vyresnės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.