Vandeniui alergišką moterį į pražūtį nuvestų net ašaros

Itin reta būklė moteriai buvo diagnozuota po to, kai kartą maudydamasi duše ji patyrė anafilaksinį šoką ir vos neužduso dėl staiga išbrinkusių kvėpavimo takų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-12 08:44, atnaujinta 2018-02-12 01:04

Itin reta būklė moteriai buvo diagnozuota po to, kai kartą maudydamasi duše ji patyrė anafilaksinį šoką ir vos neužduso dėl staiga išbrinkusių kvėpavimo takų.

Dabar bet koks kontaktas su vandeniu baigiasi skausmingu odos išbėrimu ir dusuliu. Norėdama išvengti mirties dėl anafilaksinio šoko moteris nuolat nešiojasi dvi adrenalino ampules. Be to, ji kasdien vartoja alergiją slopinančius vaistus.

Lyjant lietui B.Ward iš namų nekiša nosies. Prausimasis jai – kančia. Du kartus per savaitę ji išsimaudo, tačiau duše būna ne ilgiau nei minutę – o po to kenčia odos bėrimus ir skausmus.

Jos būklė – vandens sukelta dilgėlinė – yra tokia reta, kad pažeidžia tiktai vieną iš 230 milijonų žmonių. Gydytojai iki šiol negali paaiškinti jos priežasčių.

„Mano gyvenimas – košmaras. Man pavojingi dalykai, kurie kitiems yra kasdieniai ir normalūs. Negaliu netgi susijaudinti ar nuliūsti – jeigu skaitydama kokią liūdną žinią susigraudinčiau ir imčiau verkti, galiu ir mirti. Negaliu palakstyti su savo vaikais, nes prakaitas man sukeltų anafilaksinį šoką“, - pasakojo moteris „Daily Mail“.

Kad kažkas negerai, Barbara suprato pastebėjusi, jog jos kūną dažnai nusėja raudonos, niežtinčios dėmės. Gydytojai iš pradžių manė, jog tai egzema, ir skyrė hormoninių tepalų, tačiau savijauta negerėjo.

Galiausiai britė ėmė suvokti, kad jos būklė pablogėja išgėrus vandens. „Vos tik atsigeriu, mano gerklės audiniai išbrinksta, aš pradedu dusti“, - skundėsi Barbara.

2013-ųjų spalį, kai išsimaudžius duše prasidėjo anafilaksinis šokas, ir ji vos nemirė, buvo nustatyta: Baraba yra alergiška vandeniui.

Dabar moteris kasdien vartoja daug priešalerginių vaistų ir bet kokia kaina vengia vandens.

„Jau 20 metų nesu gėrusi vandens. Tiktai arbata ir pienas nesukelia didelės reakcijos“, - skundėsi retos ligos užklupta moteris.

Pasaulyje medikams yra žinoma tik keletas alergijos vandeniui atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.