Tūkstančiai lietuvių nori uždrausti nepilnamečiams rūkyti

Už įstatymo pataisas, kurios

Už įstatymo pataisas, kurios draustų rūkyti ir turėti tabako gaminius nepilnamečiams, pasirašė keli tūkstančiai lietuvių.<br>123rf nuotr.
Už įstatymo pataisas, kurios draustų rūkyti ir turėti tabako gaminius nepilnamečiams, pasirašė keli tūkstančiai lietuvių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 15, 2014, 5:57 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:17 PM

„Surinkti ne visi parašų rinkimo lapai. Šiuo metu turime per du tūkstančius palaikančių parašų,”- BNS antradienį informavo iniciatyvos koordinatorius Aivaras Daukantas.

Parašai dėl Tabako kontrolės įstatymo pataisų pradėti rinkti gegužės 18 dieną. Pagal įstatymą, per du mėnesius surinkus 50 tūkst. parašų, Seimas privalo svarstyti įstatymą.

Tačiau parlamentas šiuo atveju nusprendė nelaukti iniciatyvos pabaigos, ir jau birželio 12 dieną projektui pritarė po pateikimo, taip atverdamas kelią jo svarstymui Seimo rudens sesijose.

Iniciatyvos organizatoriai teigia, kad renkant parašus buvo atkreiptas visuomenės ir Seimo dėmesys.

„Piliečių įstatymų leidybos iniciatyvos tikslas toks ir yra, kad Seimas svarstytų šitą įstatymo projektą, o šiuo atveju, kadangi, šita nuostata bus svarstoma, tai mes laikome, kad (tikslas) buvo pasiektas, nes prieš (parašų) rinkimą nebuvo tokios nuostatos ir neketinta svarstyti šitą įstatymo projektą“, - sakė A.Daukantas.

Patvirtinus minėtą projektą, mokyklose būtų taikomos atitinkamos prevencinės priemonės.

„Gimnazijos direktorius su policijos pareigūnu 2 – 3 kartus per metus patikrintų moksleivius, surasti tabako gaminiai būtų konfiskuojami, surašomas administracinio teisės pažeidimo protokolas ar pateikiamas įspėjimas tėvams”, - sakė A.Daukantas.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės pavaduotojas konservatorius Antanas Matulas BNS sakė manantis, kad įstatymas sulauks paramos Seime.

„Perspektyvą turi gerą dėl to, kad Seimas po pateikimo jam pritarė. Yra draudžiama parduoti (tabako gaminius nepilnamečiams), tai akivaizdu, kad reikėtų ir uždrausti vartoti, rūkyti. Tiktai labai gaila, kad toks elementarus dalykas, elementarus klausimas nustumtas į rudens sesiją”, – teigė A.Matulas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.