Vyšnių galia: malšina skausmą, saugo sąnarius ir jaunystę

Japonams vyšnia – jausmingumo simbolis. Kinams – grožio ir moteriškumo. Tuo tarpu mokslas vyšnioms priskiria savybes, padedančias išsaugoti jaunystę ir ilgai gyventi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2014, 11:03 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:50 PM

Šios iš Rytų Azijos atvežtos vasaros uogos yra ne tik gražios, skanios ir sultingos. Nustatyta, kad vyšnios saugo nuo raukšlių ir organizmo senėjimo.

Veikia kaip aspirinas

Kaip ir visose raudonose, mėlynose uogose ir vaisiuose, vyšniose yra antocianidino – ši medžiaga yra stiprus antioksidantas, saugantis nuo laisvųjų radikalų susidarymo.

Amerikiečiai mitybos specialistai nustatė, kad kas rytą 45 vyšnias suvalgę žmonės mažiau skundėsi sąnarių ir kitais skausmais. Todėl manoma, kad jose esantis antocianidinas veikia panašiai kaip aspirinas.

Kiek širdis geidžia

Be šios medžiagos, vyšniose yra karotino, vitaminų C, B, PP, geležies, kalio, magnio, pektino, kitų mikroelementų.

Šios uogos gerina apetitą, mažina mažakraujystę, šiek tiek slopina vidurių užkietėjimą, saugo nuo sąnarių uždegimo, o vyšnių sultys padeda atsikosėti.

Kadangi uogose mažai cukraus, jų galima valgyti ir sergantiesiems diabetu.

100 gramų vyšnių yra tik 38 kalorijos, nes 86 proc. uogų sudaro vanduo.

Taip pat jose gausu maistinių skaidulų, kurios pagreitina maisto judėjimą žarnynu, kartu sutrumpina vėžį sukeliančių medžiagų poveikio žarnyno sienelėms laiką.

Kaukė saugo nuo raukšlių

Vyšnias galima ne tik valgyti, bet ir naudoti kaip kosmetikos priemonę.

Vyšniose esantys polifenoliai ir mineralinės medžiagos šalina laisvuosius radikalus, oda atsigauna, tampa lygi ir skaisti, o vyšnių kaukė – puiki priemonė nuo raukšlių.

Kaip pasigaminti odą atjauninančią vyšnių kaukę?

Maišikliu suplakite arba sutrinkite 150 gramų prinokusių vyšnių be kauliukų. Į gautą tyrę įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus. Užtepkite ant veido, palaikykite 10-15 minučių ir nuplaukite šaltu vandeniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.