Baikeris Julius Urbaitis: alkoholis ir motociklas – nesuderinami

Daugelis mano, kad galingą techniką valdantys baikeriai mėgsta ir audringai atsipalaiduoti. Bet išgirdęs tokią nuomonę baikerių klubo prezidentas kaunietis verslininkas Julius Urbaitis (51 m.) pradėjo juoktis.

Verslininkui J.Urbaičiui gerti vandenį ar sultis skaniau nei alkoholinius gėrimus.<br>P.Mantauto nuotr.
Verslininkui J.Urbaičiui gerti vandenį ar sultis skaniau nei alkoholinius gėrimus.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-15 18:51, atnaujinta 2018-01-05 04:34

Jis pasirinko blaivų gyvenimo kelią - vyras visai nevartoja alkoholio. Verslininkas mano, jog prie įvaizdžio, neva baikeriai yra girtuokliai, labiausiai prisidėjo Holivudo kino meistrai, vaidinę geriančius, sąskaitas suvedinėjančius, bet už teisybę kovojančius vyrus.

Kodėl jis pats atsisakė bet kokio alkoholio?

„Žinau, kad alkoholis dar niekam nebuvo naudingas. Esu matęs daug skaudžių nelaimių. Vartojant alkoholį visada galioja Merfio dėsnis – sumuštinis krinta sviestu į žemę. O tai reiškia, kad nelaimė, nutikusi alkoholio išgėrusiam žmogui, būna iš anksto užprogramuota“, – svarstė kaunietis.

Jo manymu, kai kurie žmonės svaigalų griebiasi norėdami pabėgti nuo įsipareigojimų ir atsakomybės.

„Bet tai nėra išeitis. Toks kelias iš tikrųjų įtraukia tarsi liūnas. Aš juo nenoriu eiti.

Įsiminiau vieną Vytauto Šapranausko anekdotą apie du draugus. Vienas jų klausia: „Tai tu geri?“ Kitas atsako: „Ne.“ „Tai tu rūkai?“ Kitas atsako: „Ne.“ „O kaip tu atsipalaiduoji?“ Kitas: „Aš neįsitempiu.“

Aš taip pat neįsitempiu, nes mano vertybės kitokios nei tų, kuriems reikia išgerti“, – aiškino vyras. Blaivininku jis tikina tapęs ne dėl sveikatos sutrikimų – tiesiog pasirinko kitokį gyvenimo būdą.

J.Urbaitis yra ragavęs alkoholio ir nėra nuo jo priklausomas, galėtų ir dabar išgerti, bet neturi jokių priežasčių to daryti. Linksmumo jam pakanka, o gerti sultis ar vandenį skaniau nei alkoholį.

„Visi žino, kad aš nevartoju alkoholio. Bet tai nereiškia, kad nebendrauju su tais, kuriems jo reikia. Neturiu teisės smerkti žmonių, kurie elgiasi kitaip nei aš.

Bet kai tik prasideda klausimai: „Tu mane gerbi?“, pakylu nuo stalo, nes man nebebūna ką veikti“, – prisipažino verslininkas.

J.Urbaitis yra matęs ir tamsiąją alkoholikų gyvenimo pusę – jam skauda širdį matant, kaip vargsta šių žmonių artimieji.

„Aš nekaltinu aplinkos, nesakau, kad alkoholio gėrimą skatina emocinė įtampa ar stresas. Tai yra gyvenimo dalis, tačiau kievienas mes renkamės kelią, kuriuo einame susidūrę su sunkumais. Todėl atsakomybė krinta ant mūsų pečių.

Kai išgėręs žmogus sėda prie vairo, jis tampa potencialiu žmogžudžiu – to niekada negalima pamiršti“, – teigė baikerių autoritetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.